KAWAN2 MAMA..=)

Monday, 9 January 2012

majlis pertunangan kenalan family mertua

ok citer nie sebenarnyer dah lame berlaku mase cuti krismas dulu tapi saje nak citer skang sebab banyak pict dalam album so rase rugi plak tak digunakan untuk wat ntry blog kan hehe..nape mama cakap kenalan family mertua??sebab family dorang nie memang rapat ngan family mertua mama.anak lelaki die kawan baek kepada adik bradik papa n merupakan anak buah FIL (anak buah silat).memang baek sangat2 la dah macam sedare jek sampaikan dua2 family nie dah bercadang nak jodohkan anak dorang ngan adik perempuan papa hehehe


oh yer name kawan baek adek bradik papa tu kitorang panggil Ady..so mase cuti krismas hari tu akak ady bertunang n kami 1 family sume pergi majlis tu.dekat pun dekat ngan umah.mase sampai tu mama pun masok lah umah Ady, dah ramai orang kan mase tu mule la Rayyan meragam nanges2.rayyan kan takot tengok ramai sangat orang yelah selame nie b'3 jek kat umah.so mama pun bawa lah rayyan dok kat luar semetare tunggu rombongan lelaki datang.tapi  rayyan dah mule lah nak tido gesel2 kan muke kat badan mama.mase tu plak hujan renyai.time rombongan datang boleh die nanges pulak adoyai...nak taknak terpakse bawa rayyan lepak bawah khemah ngan papa.siap tu ambik kipas yang letak kat stroller rayyan sebab rayyan dah berpeluh3 huhu..


mase nie rombongan lelaki tak sampai lagi..baju belang hijau pak ude rayyan,
yang baju kotak tunduk cikit pakngah rayyan


rayyan mase dalam umah


nie dah kat luar umah pulak
lepas rombongan lelaki nak makan n pengantin tengah bergambar so mama ngan papa pun bawa lah rayyan masok dalam umah sebab khemah dah penuh ngan tetamu.nak tahu mase mama dukung mama rase rayyan dok lentukkan kepale die.mama ingatkan saje lah tu nak manje2 ngan mama.pastu ade orang tegur "eh3 die hisap jari la.." mama ingatkan rayyan juz hisap jari upernyer die tido la...huhu senang nyer rayyan tido dah ngantok sangat la tu..b4 die tido ade gak la adik ipar mama snap pict mama ngan rayyan mase tu mate die dah stim dah hehe


skang nie rayyan suke hisap jari macam tu


nie mama suruh snap pict rayyan jek tapi muke mama pun masok gak..
eh mama pun tido gak ke hehe
cute kan rayyan tido..mase nie naek lenguh tangan mama tau
lepas rayyan tido mama pun nak makan la.tapi kitorang sumer nak makan takde sape lak nak suruh pegang kan rayyan..ha naseb baek pak ngah rayyan dah makan dulu so pak ngah offer diri nak jage rayyan.mase nak bagi rayyan kat pak ngah tu ajer susah tau pak ngah pulak kekok jek nak pegang rayyan.tu pun mama suruh pak ngah duduk dulu baru mama letak kan atas riba pak ngah tapi kan...biler letak jek atas riba pak ngah,rayyan terjage pulak n nanges huhu mama angkat baru die senyap n tido semula.nak mama jugekk....caner mama nak makan nie rayyan oi perot dah lapor nih...akhirnyer berjaye gak letak rayyan kat pak ngah tapi jap jek die tido pastu terjage.pak ngah terus bawa dukung baru die tak nanges.mama ngan papa pun saje lah makan lambat2 nak menikmati keenakan ayam masak merah yang sangat sedap tu betol2 hehe dah macam orang takde anak kecik jek kitorang time tu.tapi tak boleh lah nak makan lame2 mama rase tak sedap pulak suruh orang laen jage kan anak kiter.baek kiter sendiri jage kan baru senang hati walaupun orang tak cakap ape2..panjang pulak citer mama nie pict orang tunang takde ker??ade lah sabor ler hehe


nie lah family Ady..ady yang pakai kemeja kotak warne merah
nie mase sesi perbincangan antare 2 pihak
pengantin perempuan ngan keluarge lelaki


pasangan pink...ady gelarkan bakal abang ipar die Badang haha
tu jelah pict tunang yang dapat di masuk kan..pict budak tecik tu banyak la.pict die jek pict kitorang sume takde sape nak ambik huhu sedih betol.untunglah jadi rayyan nie..tak habis majlis lagi mama,papa n adik ipar, Erin dah cabut dulu sebab rayyan nak tidokan rayyan..tapi tibe kat umah hampeh takde nyer die tido..tengoklah muke budah ngade2 nie..








ok nie je lah citer pasal majlis tunang.panjang lebar kan ntry  mama nie harap takde lah yang bosan bace huhu k nak tido bye gudnite!

2 comments:

fieda said...

tomeynyer rayyan..

Mama Rayyan said...

@fieda : thnx...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...