KAWAN2 MAMA..=)

Thursday, 8 December 2011

rayyan di kampung

Assalamualaikum...


shari nie dah 2minggu mama ngan Rayyan kat kampung n rayyan dah makin banyak kemajuan n perkembangan yang ditunjukkan..lagi 2minngu lagi rayyan nak genap 6bulan tapi rayyan dah mule blaja makan tau.mak la yang mulekan dulu bagi makan nasi lecek ngan air masak..mama tengok rayyan suke sangat makan n paling die suke minom air masak gune cawan.dah macam orang besar jek tengok hehe


pastu mama ade belikan rayyan biskut Milna perisa campuran buah2an tapi rayyan taknak makan sangat plak.tapi biler makan bubur ke kentang or nasi lecek die banyak lak makan.upernyer rayyan nie same cam papa nyer tak suke manis2.kalau ikot mama memang suke manis2 (dah slalu sangat kena bebel ngan papa sbab suke sangat bende manis2 hikss)


atok aki rayyan plak dah belikan baby walker untuk rayyan.suke betol rayyan dok dalam tu laju die jalan.dah pandai ke depan, ke belakang, ke kiri n ke kanan haha suke sangat tengok.time kat melaka dok dalam walker asek la mengundur tak pandai jalan ke depan tapi skang nie dah makin maju.satu umah rayyan dah jelajah hahaha tapi....kena jage2 la habes sume alas meja or ape2 jek yang boleh dicapai habis ditariknyer.
suke sangat tengok anak membesar depan mate kiter kan....ha pict?? ala macam biase la takde kabel la nak upload huhu sedih betol!





Wednesday, 7 December 2011

yeah!! menang..!!

Assalamualaikum...


hari nie baru berpeluang on9 n cek contest/giveaway yang mama join kat blog nie mane tahu menang ke kan.mama pun cek la 1-1 contest/GA tu tapi tak menang n ade lagi lom tamat tempoh tapi ade 1 contest dari CikPuanBunga name mama termasuk dalam shortlist hehe excited plak..dan tadi naseb baek mama prasan kat shoutmix mama ade mesej daripada Diah bagitau mama menang GA die hehe






korang tengok lah kat SINI sebagai bukti hikhikhik gedik



mama pun dah lupe pasal GA NIE sbab GA nie juz kena bagi jawapan kat bahagian comment jek.slalu kan kena wat ntry la kan tu yang mama pun lupe pasal GA nie n tak sangke menang plak hehe thnx kak Diah.daya dah send details kat email akak tau hikhik

Sunday, 4 December 2011

Lawak malam nie

Gadis : hari ni sy jalani pembedahan jantung .
Lelaki : sy taw :') I love you .
Gadis : I love you too .♥


(Bile sedar dari pembedahan , gadis tengok bf die takde . Tp ayah die je yg ade)
Gadis : mane bf sy ayah ?
Ayah : Siti taw tak sape dermakan jantung untuk siti ?
Gadis : apaaaaa ? ( Terus menangis ) T_T
Ayah : hehe takde la . Ayah melawak je . Die pegi tandas XD




lawak tak??...kalau kena kat korang mesti bengang je kan hehe

Segmen | Genk Cari Blogger


sape2 nak tambah follower join segmen nie ngan klik sini

"Segmen | Santai Blogger 3"

hari nie nak join segmen nie la plak..



dalam segmen nie ade tanye hobi..emm hobi mama skang nie online FB,blogwalking,main2 ngan Rayyan,berbual ngan Rayyan,manje2 ngan papa..banyak lagi sebenarnyer tapi cukup la nie jek hehe

ok lah mama nak tag kawan2 mama yang follower dorang tak ramai mane tahu mama dapat tolong tambahkan kenalan dorang ke kan hehe


korang klik kat "Segmen | Santai Blogger 3" kat atas banner comel tu tau

Barney Rayyan

I LOVE U, U LOVE ME,
WE ARE HAPPY FAMILY,
WITH A GREAT BIG HUG
AND A KISS FROM ME TO U,
ONCE U SAY U LOVE ME TOO

korang tahu tak lagu ape ni?sape2 yang kenal Barney mesti tahu kan caner lagu nie..dulu mase mama kecik2 mama suke sangat tengok citer Barney & Friends tau and mama teringin nak patung Barney tapi tak merase..skang nie mama slalu nyanyi kan lagu tu untuk Rayyan plak dan hari tu mama ngan papa pergi Giant Muar then terjumpe patung Barney siap ade lagu bler kiter tekan peyot die.ape lagi terus mintak papa belikan tau.memang dah lame nak carikan patug nie untuk Rayyan alhamdulillah tercapai gak niat mama hehe.mama lak yang excited.Rayyan pun suke gak patung nie...










hehehe sentiase ade mr Barney si Rayyan nie..suke tengok (^_^)

rindu papa rayyan

mama rindu papa,


sob sob....sedih lak rase dah seminggu lebih nie tak jumpe papa.stiap kali dengar suare papa mesti mama rase sebak.rindu sangat2 ngan papa.dah lame tak berjauhan ngan papa macam nie.biler dah berjauhan mule lah rindu nak manje2,nak majok2 n gadoh2  ngan papa.time2 ginie mule lah teringat mase tengah pregnant dulu.mama time pregnant dulu manje sangat2 tau kadang2 macam budak kecik pun ade huhu.tiap2 malam mesti nak papa dodoikan dulu tepuk2 bahu sampai tertido.slalunyer malam pas makan mama ngan papa lepak kat bilik depan (tempat papa slalu maen game).kadang2 kitorang maen game uji minda same2 macam hidden games, kadang2 papa maen game, mama bace novel,kadang2 mama slalu dengki papa maen game hehe ade jek la mama dengki papa.tapi biler dah ngantok mama tak nak masok bilik tido kitorang sbab papa akn tido lambat so biler mama tertido papa akan kejutkan bangun (nak dukung dah tak larat sbab mama dah berat hehe) and peluk mama hantar masok bilik.pastu papa dodoikan sambil mama pegang tangan papa sampai lah mama tido hikhik sweet sangat time tu.macam  budak kecik kan mama..malu jek biler anak mama dah besar bace crite nie tapi mama  nak gak abadikan memory tu dalam blog mama sbab mane tahu memory mama low nanti hikss


kandungan 5bulan

kandungan 8bulan
mama rindu papa,


kadang2 papa suapkan mama makan.memang dimanjekan la mama time pregnant.mama pun suke manjekan papa gak.kalau papa, mama slalu potong kan kuku kaki n tangan.bulu2 papa pun sume habis mama cabut sbab mama nie tak suke lah nampak bulu2 yang tumbuh kat badan papa especially kat ketiak n kaki n jari kaki(bukan kat betis tau).mama suke tengok lelaki ketiak bersih sbab tu mama sanggup cabutkan bulu ketiak papa sambil2 cium ketiak.kan ade info mengatakan kalau kiter cium ketiak suami boleh release tnsion kan hehe


mama rindu papa,


tapi skang nie sejak dah ade Rayyan, mama ngan papa pun dah jarang bermanje.kadang2 papa jelez gak biler mama asek belai Rayyan jek.yelah selame nie asek belai papa sorang jek..Rayyan pun pandai gak biler papa baru nak manje2 ngan mama, Rayyan dah merengek tau macam tahu2 jek kan.ntah2 Rayyan pun jelez gak kot hikss..tunggu lah nanti Rayyan dah besar mesti papa ngan Rayyan bergabung tenage buli mama kan..ape2 pun mama SAYANG SANGAT 2 ORANG HERO MAMA NI..nak tepek pict2 manje2 papa ngan mama pun tak banyak sbab papa kan segan cikit bab nak bergambar ni so nie je lah 2keping tu pun ambik kat fb mama


mase raye 2009 - time nie dah tunang


mase honeymoon kat Bukit Gambang,Pahang




manje tak mama?hehe skang nie Rayyan plak bermanje ngan mama..habis sape nak manjekan mama pulak??huhu....



manjekan rayyan hehe










Saturday, 3 December 2011

update citer semalam

hye sumer.. malam tadi punyer ntry takde pict kan so tadi ade godek internet terjumpe pict nie




lebih kurang macam tu la keadaan keta abah berlanggar ngan lembu malam tadi tapi takde la lembu tu termasuk macam tu juz masuk badan jek.kalau masok macam tu mesti abah kena hempap ngan lembu tu jenuh la abah nak tolak kuar lembu yang besar tu hikhik


tadi mak sedare datang umah, die suh ambik pict keta then wat report polis.sebab takot owner lembu tu xnak bayar plak kos repair keta tu.mak cakap boleh plak mak kepade owner lembu tu cakap "alah keta buruk pun nak kecoh lembu aku nie patah kaki caner plak"? kurang ajaq kan ayat die geram jek...nie ade la 2keping pict mama snap  gune henfon adik



 sory la pict xbape clear gune kamera henfon je kan...teruk kan??

Friday, 2 December 2011

tragis berlanggar dengan lembu

Assalamualaikum semua..


ntry nie pasal kejadian yang menimpa abah mama dalam 15minit lepas.tadi mak mama dapat call dari abah mengatekan yang abah eksiden langgar lembu tak brape jauh dari umah.mama pun keluar la gie tepi jalan nampak la dari jauh keta abah benti tepi jalan tapi idak la mama gie tempat kejadian sbab moto takdak.mama pikir bahagian muncung keta teruk sbab langgar lembu kan skali abah balik ha kau muncung ok tapi cermin depan habis sume pecah berderai.aje giler..abah cakap naseb baek tak bawa laju kalau bawa dlam 80kmj mesti lagi teruk silap2 abah pun cedera.abah citer tiber2 lembu melintas and naek atas keta and langgar cermin depan habis penuh baju abah ngan cermin keta,dah la besar lembu tu.mama tengok bulu lembu pun ade lagi kat cermin tu..


abah nak aje wat report polis tapi owner tu merayu jangan and die sanggup tanggung kos baik pulih keta tu.tahu takot ek.lembu orang tu memang slalu merayap bersepah2 ade skali tu berjalan sampai umah family mama tau.teringat dulu pun abah penah eksiden ngan lembu/kambing dalam kawasan kampung gak tapi time tu abah naek moto.naek moto teruk la berdarah2 kaki sampai pergi hospital.ish3 orang kat kampung nie tak geti nak jage haiwan ternakan dorang baek2 kan.dah ramai jadi mangse.mane yang sempat break okla mane tak sempat em malang la naseb die..


baru ingat esok nak ikot mak n abah gie kije kawen umah cikgu n sedare..tapi keta cermin dah melopong tak dapek la nak gie..tak kan nak naek moto lak bawa rayyan.huhuhu sadisnyer bak kate kak iparku

p/s:: pict keta ade ambik tapi tak dapat nak upload plak coz takde kabel sob sob 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...