KAWAN2 MAMA..=)

Tuesday, 24 January 2012

breakfast putu mayam

Assalamualaikum...

kawan2 masih bercuti lagi ke??mama ade kat kampung lagi esok pagi pas subuh baru gerak balik Alor Gajah.takde mase la nak update blog biler kat kampung ni.hari nie baru sempat nak  update.oh yer..korang tahu x ape tu PUTU MAYAM?? tu sejenis makanan tau.putu mayam nie makan ngan gule ngan kelapa parut.pagi tadi mak mama beli putu mayam nie ngan orang India yang lalu depan umah.dah lame mama tak makan putu mayam nie.sedap tau...


nie lah putu mayam nyer.mesti penah tengok kan??nie mama snap yang dalam pinggan mama jek.putu piring pun sedap gak..


yang nie putu piring warne kuning

yang nie putu piring warne putih..

kalau kat Muar nie putu piring die warne kuning.yang warne putih tu mama jumpe kat Melaka.bagi mama yang kuning lagi sedap sebab lembut.kalau yang putih rase kering sangat la..

p/s :: kawan2 suke yang mane??

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...