KAWAN2 MAMA..=)

Monday, 30 January 2012

rayyan dalam dilema..

ekceli video nie dah lame.baru hari nie mama nk masok dalam blog.rayyan dalam dilema nak pergi kat mama ke papa hikhik klaka jek..korang try la tengok hehehe

video

aduh....aket wot...... :(

huhuhuh nie bukan rayyan tau tapi mama nyer..lately asek sakit perot nak membuag jek naseb baek takde senggugut sekali.ingatkan time tak minom collagen takde la asek nak membuang jek tapi biler tak minom pn sme gak (sbab period tu yang tak minom) huhu dah la rayyan nie takleh kena tinggal jap mesti nanges aduhai nak berurusan kat 'bank' pun tak senang....

Saturday, 28 January 2012

wah!!!masyuk!!!!aku kaya...aku kaya...!!!

wah banyak nyer duit dalam akaun..macam2 dalam pale mama boleh beli nie.boleh tukar keta baru..beli iphone 4s..iPad 2..boleh langsaikan hutan ptptn skali..macam2 la......




em...tapi nie bukan wet dalam akaun mama..akaun papa pun bukan..akaun sape ntah mama jumpe dalam blog amazingnara... kecewa jek kan..kalau la dalam akaun mama @ papa ade duit banyak nie...wah kayo den...em dalam mimpi je la..hukhukhuk

Friday, 27 January 2012

oh...its coming back...


ape yang "coming back" ni??huhu sebenarnyer cik P mama dah datang balik setelah setahun lebih tak muncul...mama ingatkan lambat lagi ia nak datang sebab mama still BF kan tup2 petang semalam mama rase laen macam.biler cek aigooo....cik P dah datang lor..ape lagi menggelabah mama bagitahu papa.papa boleh cakap "ingatkan pregnant tadi upernyer...dah tu nape" hehehe mama gelabah sebab dah lame tak period la..dah macam 1st timer plak.naseb baek ade stok pad kat umah nie kalau tak pinjam pampes rayyan jelah hikhik...

tapi pad overnite ade sekeping jek nak taknak terpakse la papa gie kedai beli (ala beli pad jek pun tu yang papa pergi sorang).mama pk dah lame tak datang so 1st day banyak kuar,tapi tak banyak pun.so hari nie pun ok rase sakit cikit la kat perot nie..isaw gak sebenarnyer.yelah kan dah lame tak period.ntah bape hari la agaknyer cik P nie singgah.kalau b4 prgnant slalunyer 5-6hari.nie dah pas bersalin tak tahu caner.harap2 macam biase...


p/s :: takde masalah kan kalau still BF tapi datang bulan awal??
        sape leh tolong jawab???

perkembangan terbaru rayyan - dah nak mule merangkak-

ok nie semalam baru mama nampak yang rayyan dah nak mule merangkak.tibe2 tengok die dah dalam kedudukan nak merangkak ape lagi mama terus la ambik hp n snap gambar.tapi rayyan xleh menapak lagi baru 2 3 step dah terbaring sebab tangan rayyan xkuat sangat.kalau kaki jangan cakap la memang dah kuat dari dulu..ok jom tengok pict rayyan..

1st step  :: tibe2 dah macam nie

2nd step :: tak berani nak menapak lagi

3rd step :: still kedudukan yang same..lame gak bertahan

4th step :: kaki kiri dah ke depan cikit (siap tgok bawah hahaha)

5th step :: kaki kanan plak gerak ke depan.tangan pun ikot gerak..

last step :: almak tumbang plak..xpe3 good job rayyan.praktis lagi tau

dah mule nak merangkak kan.semalam banyak kali la die bangun nak merangkak.lame3 laju la tu dah leh maen  kejar2 dalam posisi merangkak ngan mama heheheh

~ Happy 7th months bufday darling.... ~

27th January 2011
happy 7th  months bufday my darling rayyan





Thursday, 26 January 2012

rayyan dengan botol air Smurf


alhamdulillah...


skang nie rayyan makin bijak.rayyan dah pandai minom air gune straw so mama bagi la minom air gune botol yang siap ade straw tu..botol air smurf nie dapat mase Mak Andak Yin tengok wayang citer "Hantu Bonceng" kalau tak silap mama.Mak Andak Yin pergi ngan sdare-mare yang laen.dorang beli tiket thru on9 tu yang dapat percuma botol air Smurf ni.dapat 2 botol warne kuning n purple so mama ambik warne purple hehe




tengok tu suke sangat die minom gune botol Smurf tu..kadang2 sampai tersedak sebab lubang besar kan air pun laju jek masok dalam tekak tu yang sampai tersedak.rayyan mama dah makin besar n bijak la suke3...hikhikhik

rayyan dah nak pandai memapah..

Salam selamat pagi..

esok 27 Januari 2011 genap usia rayyan 7bulan dan rayyan skang dah nak pandai memapah cikit2.wat mase nie rayyan dah berjaye duduk dengan tegap dan meniarap maju ke depan (menjalar la tu hehe).kalau menjalar laju jek tu yang kadang2 dah kat atas simen nak pergi ke mama kat dapur.habis la die mengemop lantai ni huhu.kalau budak laen 5bulan dah pandai menjalar kan tapi rayyan bab menjalar die lambat cikit tapi kalau bab jalan insyaAllah cepat.kan laen budak laen peringkat perkembangan dorang kan...

macam cepat jek mase berlalu kan.kejap jek rayyan dah 7bulan..tu pun tok abah rayyan aka FIL mama dah sebok cakap rayyan nak adek lagi huuhu..nanti2 la dulu rayyan pun xpuas lagi nak bermanje ngan mama.biar rayyan dah pandai dengar cakap,baru leh pk adek untuk rayyan...

nie mama nak tunjuk gambar mase kat umah mak mama.rayyan berdiri pegang kerusi.siap lepaskan tangan sebelah tu..berangan betol dak tecik nie tau hehe..






rayyan wif pak usu man



gambar blur cikit sbab rayyan gerak3 nak imbangkan badan..pandai la anak mama nie luv u so much hikss..semoge cepat2 pandai jalan yer rayyan nanti boleh ikot papa maen futsal & bola sepak hehe

Wednesday, 25 January 2012

saje menyibuk tengok orang mancing

lepas ber-bar-be-que...petang tu dorang nak pergi mancing lagi so papa pun ajak ikot sekali..tapi kitorang ikot sekejap jek sebab bawa rayyan kan.die pun dah mul boring,ngantuk pun yer gak..rayyan pun dah mule tolak2 mama nak turun.em..macam dah pandai jalan jek nak suruh lepaskan.kalau rayyan dah pandai jalan dah lame mama lepaskan tau..

kenal tak ni ape??nie la umpun2 wat umpan ikan..
mama geli tengok nie sebab macam lipan eee....

papa yoyo o jek..bukan reti sangat mancing tu..maen game mancing teror la hikhik

nie la budak kaki pancing...bakal tunang SIL mama aka bakal biras mama hehe

pict candid..ntah sape2 snap mama pun tak tahu
time nie mama ngan papa tengah cakap "wo..dah dapt ikan hehe"

mama ngan budak manje..

susah sangat nak ajak papa bergambar tau..huhu

yang nie snap sendiri



kitorang balik awal so tak tahu dorang dapat banyak ikan ke tak sebab mama balik umah family mama




ber-bar-be-que di- kam-pung-


Assalamualaikum...

semalam ingatkan sempat wat lebih dari 2 entry sekali baru publish 1 entry dah papa ajak keluar plak.sampai umah dah terus packing barang untuk balik Alor Gajah.kitorang gerak balik pagi tadi dalam pukul 6lebih.sampai ADTEC dekat pukul 7pagi.papa singgah beli breakfast skali.lepas makan n papa pergi kije mama sambung tido ngan rayyan.tapi rayyan nie jap2 bangun upernyer die lapar.pastu tido semula tup2 rayyan terjage,tengok jam upenyer dah pukul 12 tengahari huhu.terus bawa rayyan mandi (sekali la ngan mama mandi same2).lame betol mama ngan rayyan tido hikhik..

ok balik pade tajuk entry..hari Isnin hari tu kat umah mentua mama ade wat BBQ hasil pancingan abang sedare papa n ade gak yang beli kat kedai.ade udang,ikan pari,ikan cencaru,dan ayam.lepas tu makan ramai perghh terbaek wok..hehe tiru trademark Aril plak.

layan gambar je la boleh?ok layan jelah hehe..




nie hasil pancingan dorang



ayam sedang di bakar

budak nie sangat suke mengipas hehe
opsss..nampak tak kat hujung tu mama ngan papa hikss

my SIL & MIL

ikan bakar

ikan pari


rayyan time nie nak plak ngan pak ngah kalau tak emmmm...

yang kat belakang tu papa tengah suapkan mama mihun goreng ..terlindung plak hehe
makan time....

budak kecik nie berangan nak makan ikan besar tu sorang2 ade tercekik tulang ikan baru tahu..

meriah tak hehe..banyakkan lauk yang ade..memang syok la..family papa memang selalu gak wat BBQ nie..family besar la katekan..petang plak mama ikot dorang pergi mancing tpi jap jek..citer di entry laen kbai..




Tuesday, 24 January 2012

breakfast putu mayam

Assalamualaikum...

kawan2 masih bercuti lagi ke??mama ade kat kampung lagi esok pagi pas subuh baru gerak balik Alor Gajah.takde mase la nak update blog biler kat kampung ni.hari nie baru sempat nak  update.oh yer..korang tahu x ape tu PUTU MAYAM?? tu sejenis makanan tau.putu mayam nie makan ngan gule ngan kelapa parut.pagi tadi mak mama beli putu mayam nie ngan orang India yang lalu depan umah.dah lame mama tak makan putu mayam nie.sedap tau...


nie lah putu mayam nyer.mesti penah tengok kan??nie mama snap yang dalam pinggan mama jek.putu piring pun sedap gak..


yang nie putu piring warne kuning

yang nie putu piring warne putih..

kalau kat Muar nie putu piring die warne kuning.yang warne putih tu mama jumpe kat Melaka.bagi mama yang kuning lagi sedap sebab lembut.kalau yang putih rase kering sangat la..

p/s :: kawan2 suke yang mane??

Saturday, 21 January 2012

~~ aksi mulut rayyan yang comel ngeee ~~

huarghhhhh..................astaghfirullahalazim....nie bukan mama meraung tau tapi mama menguap hehe.dah ngantok sangat nie tadi banyak nak citer tapi banyak join giveaway n contest jek tak sedar dah nak pukul 12malam.ok2 ni las entry untuk hari nie k.


sekarang nie rayyan suke sangat buat macam2 gaye mulut tau.dah la mulut die kecik,comel geram jek mama tengok pastu suke wat macam2 gaye plak lagi bertambah2 geram la mama tengok hehe..so jom  tengok aksi die yang sempat mama tengok.fokus pada mulut die yang comel tu tau hehe


 suke sangat kemam2 bibir..





ha yang bawah nie yang paling mama geram...



comel kan...bagi mama comel sangat2 hikhik...

ok lah nak tido esok mama nak pergi kenduri kawen kawan mama pastu nak jalan2 kat hypermarket Giant jap cari tudung.mama gie ngan kawan2 mama jek sbab papa ade lawan futsal esok setelah brape abad tak maen tiber2 ajak join tournament plak.majok ah ngan papa huhuhh.oh yer esok penuh la umah mertua mama nie ngan sdare mare papa.emm mesti tak lena rayyan nak tido sbab ramai orang esok...k la ngantok dah nie gudnite...


p/s :: eh upernyer nie entry pertame untuk hari baru la bukan last entry untuk hari semalam huuhu...

Friday, 20 January 2012

Jom Tambah Geng Blogger


em...mama rase dah banyak segmen macam nie mama join untuk ramaikan geng blogger mama tapi jumlah blog yang mama follow lagi banyak dari yang nk jadi follower mama huhu sedih2..tak bez ke blog mama nie,tak menarik ke??mama tak tahu la caner nak cantikkan blog.nak wat header ke templat ke langsung tak pandai.kalau ade sape2 yang baek hati nak tolong ceriakan lagi blog mama nie sila lah yer sobsobsob...

ok nak join klik SINI

Cutest Baby Contest!

wah!!ade contest untuk rayyan lagi la..excited mama nak join tapi nape contest dateline nyer lame bebenor sampai bulan 4 huhu takpe2 mama nak join gak hehe


dan hadiah yang ditawarkan adalah......

bez kan..kalau dapat boleh la belikan barang2 untuk rayyan sebab contest rayyan kan hehe.ok2 syarat2 yang telah ditetapkan oleh penganjur giveaway nie adalah seperti berikut ::

1)Be my follower
2)Include me in your blog list
3)Write a blogpost about this contest with title "Cutest Baby Contest"
4)Put in your baby photos(max of 3photo)in the post n mention ur kids name n birthday
5)Include this month contest banner n link it to this post
6)Leave a comment with ur email add n direct link to ur blogspot

T&C:
1)Childs age newborn-5yrs
2)Malaysian citizen only
3)Judge(me) decision is final
4)The t&c can be changed amend or add at anytime without notice
5)Contest dateline from 6/1/12 until 6/3/12 & the result will be announced on 30/3/12


so mempersembahkan MY CUTEST BABY..
MUHAMMAD DANIAL AR-RAYYAN
DOB :- 27TH JUNE 2011






ok sekian terima kasih hikhik...(^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...