KAWAN2 MAMA..=)

Thursday, 12 July 2012

rayyan tido lasak

Assalamualaikum...

dah kate anak lelaki kan..mesti lah lasak..kalau tak  lasak tak lelaki lah..eh gugurl pun ade gak yang lasak kan hehehe macam budak kecik sorang nie lah..bukan time berjage jek die lasak, time tido pun leh tahan jugak die lasak..sampai kan setiap inci kat atas katil tu die conquer huhuhu 

macam malam tadi lah..agak kelakar jugak biler teringat hahahaha..selalunyer tempat tido rayyan kan tengah2 antara mama ngan papa..tapi malam tadi die tido kat tempat papa pulak..then masa papa nak masok tido malam tadi tengok rayyan dah ambik tempat papa..so papa pun ambik lah tempat rayyan pulak (mama tersedar sebab papa pelok mama)..mama pelik lah rayyan mane??upernyer rayyan dah kat tepi dinding hehehe..so kitorang pun continue tido..tapi rayyan gelisah2 nak susu.biler die celik mate tengok tak nampak mama sebab sebelah die bukan mama macam biase tapi ade papa..ape lagi teros jek merangkak naek atas papa n datang kat mama cari nenen...hahaha funny betol la rayyan nie..

moral of the story :: lain kali jangan ambik tempat papa nanti papa pulak ambik tempat rayyan sebelah mama hehehe..(sabar yer papa tunggu rayyan dah berani tido atas katil sendiri..next baby kena latih dari awal tido dalam baby coat la nampaknyer hikhikhik)

nie mase baru tido lom lasak lagi..

Thursday, 5 July 2012

video :: rayyan dah pandai jalan..


suker nyer rayyan berjalan2 dalam wad mase melawat tok abah..

hadiah dari papa untuk bufday rayyan..





cantik tak bangle tu??nie lah adiah bufday untuk rayyan dari mama&papa..suker tengok rayyan pakai baru la nampak anak lelaki kalau tak sume ingat rayyan nie gugurl tau..semalam mase nak belikan bangle nie pun salesgirl tu ingatkan rayyan nie gugurl

salesgirl : lelaki ke perempuan nie?? mama : lelaki la..salesgirl : oh ingatkan gugurl..putih sangat..huhuhu

naseb baik die tanyer dulu boy or gurl..kalau tak mesti teros jek die bagi gelang tangan yang berloceng huhuhu

comel kan rayyan pakai bangle..rugged betol anak mama nie hehe


family gathering ~ bowling time!!

lepas habis majlis, mama pergi main bowling pulak dengan family in law sebab papa dah janji nak belanje bowling..memang sangat2 teruja  sebabnyer mama dah lame giler tak main bowling...last main mase couple ngan papa tapi belom tunang lagi lupe dah mase tahun biler yang mama ingat mase zaman mama belajar kat U dulu lah..

kitorang main 2 game, yang main 6 orang saje..mama,papa,along,erin,ude dan adik..rayyan pun seronok gak berjalan2 kat tempat bowling tu..orang dah dapat kaki kan tu yang  nak berjalan jek sampai sesat kat jiran sebelah hahaha

posing dulu sebelum beraksi




mule2 papa cakap taknak main sebab tangan die sakit lepas di pujuk oleh mama baru lah papa nak main..habis jugak 2 game papa main takde pun suruh orang gantikan hehe..sakit2 tangan pun papa dapt no 2 tau antare 6orang..mama??hehe dapat tempat last tapi seri mate ngan erin..eh tapi ade jugak mama dapat strike sekali heheheh..alah dah lame tak praktis kan..kalau selalu mesti mama dapat banyak mate hikhikhik

next time kalau sume ade balik kampung nak ajak repeat game lagi lah..seronok jugak sekali sekale buat gathering macam nie kan..enjoy!!

~~ bufday party rayyan ~~

Assalamualaikum....

dah lame selesai bufday party rayyan baru hari nie mama berkesempatan untuk update story kan huhu..em nie pun hari nie je lah kot dapat update blog sebab esok petang balik kampung lagi sebab bestfren papa kawen n papa kena jadi pengapit..

eh ok lah mama nak citer pasal bufday party rayyan..30hb jun hari tu majlis nyer start pukul 3.00 petang..mama juz jemput sedare mare,jiran tetangge dan kawan rapat jek..menu yang disediakan adalah nasi impit segera,ayam kari,kuah lodeh,sambal kacang,pulut kuning(sume nie disediakan oleh mak mama),mihun singapore,jelly n nuggets( disediakan oleh in law mama),jajans,buah dan kuih-muih..and of course lah ade 2biji kek iaitu bufday cake rayyan and anniversary cake mama&papa hehehe

bufday cake ~ chocolate moist
anniversary cake ~ red velvet




alhamdulillah ramai jugak tetamu yang datang dan banyak jugak rayyan dapat adiah..naseb baek sume dapat makan..dapat jugak lah hantar kat jiran2 n sedare yang tak dapat datang..mule2 mama order 2-2 kek chocolate moist tapi adik mama yang hensem lagi baek  sape lagi kalau bukan dios, gantikan kek anniversary mama ngan red velvet cake..memang terharu lah mama suke tahap power rangers rase nak lompat2 jek biler die call bagitahu die sponsor red velvet untuk mama hehehe (sayang betol dios kat akak kesayangan die ni hehehe).tapi sedih die tak dapat join majlis tu sebab ade kije..malam lepas majlis baru die balik tu pun mama tak dapt jumpe sebab dah balik umah in law n malam tu jugak mama main bowling ngan adik beradik ipar mama..papa yang belanja hehehe seronok sangat..(pasal bowling next entry tau)

layan gambar dulu k..dah siap edit sekali..

antara tetamu yang hadir..eh ade gak bufday boy kat tengah2 tu hehe

juadah yang disediakan dan juga adiah yang rayyan dapat

mase ramai2 nyanyikan lagu "happy birthday" untuk rayyan, bukan maen seronok lagi die tersengih2 sambil tepuk tangan (sebab mama dah slalu praktis ngan rayyan nyanyi lagu bufday sambil tepuk tangan) tapi mama terkilan sangat3 sebab takde orang ambik kan gambar..ade sebenarnyer tapi orang tu tak tahu gune henfon papa die senyap jek wat2 macam tahu...so ni jelah gambar sekitar majlis pertama rayyan...yang penting sume happy dan berjalan ngan lancar...


habis majlis dan tetamu sumer dah pulang si bufday boy ape lagi.........

tido la......penat sangat tuh layan tetamu hikhikhik







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...