KAWAN2 MAMA..=)

Wednesday, 30 November 2011

puisi romantis hanye untuk yang tersayang...

“Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.
Isteriku, Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,
Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.”

indah nyer puisi kat atas nie kan..mama bace pun rase terharu sangat2.rase macam jatuh cinta lagi la...cer teka sape bagi puisi yang penuh romantis nie???sape dapat jawab cepat2...........ala lambat la.nie la puisi romantis Zahiril Adzim untuk isteri tercinta Shiera Ayoub.romantik kan Zahiril nie.untung Shiera dapat die.kalau mama dapat puisi camni dari papa mesti sronok tapi papa Yayan bukan seorang yang romantik cam Zahiril.kadang2 jek romantik.de hari tu mama terjumpe cam note kot kat dalam lappy.tajuk nyer "BILER SEORANG ISTERI MENANGIS...." mama pun rase nak bace la kan.mule2 bace ok jek sbab papa ambik artikel dalam internet pastu last skali mama dah tak dapat nak tahan rase terharu (sebab papa ade tulis sumthing dalam note 2 n ade pict kawen kitorang skali) terus meleleh airmate.sweet sangat2.tapi mama tak dapat kongsikan dalam blog nie sbab note tu kat lappy pade papa.mama kan skang nie pinjam notebook adik angkat sampai malam nie jek.nanti kalau papa balik kampung mama terus post note tu ok.


jom tengok pict Zahiril n Shiera..

IMG_2608 6
zahiril pure2 terjumpe kertas dalam poket baju

IMG_2618 6
tibe2 Zahiril bangun bace uisi tu untuk Shiera

IMG_2640 6
Shiera dah mule rase sebak biler dengar setiap baris puisi tu

IMG_2645 6
muke Shiera yang sangat terharu tak terkate.

IMG_2655 6
last skali..alolo sweetnyer dorang nie tau

Budak maut kena 'basuh'

korang bace metro tak hari nie?ade kisah budak mati kena 'basuh' oleh bapanyer..giler kejam!naseb baek bukan kat malaysia tapi Paris.budak kecik yang baru 3tahun tu die masokkan ke dalam mesin basuh dalam keadaan telanjang bulat oleh bapa nyer konon sebagai hukuman sbab budak malang tu buang lukisan classmate die dalam lubang tandas.pastu mak die dah panik bawa budak malang tu jumpe jiran dan bagitau yang anak die jatuh tangge WTH!!kesian nyer ngan naseb budak tu.baru 3 tahun tu dah la comel.agak2 la kan nak bagi hukuman pun ingat badan anak die macam kain ke boleh gulung2 dalam mesin basuh tu ha GILER!! korang bace la berite penuh kat SINI

Tuesday, 29 November 2011

berjauhan ngan papa

Assalamualaikum...


terase lame sangat tak update blog la biaselah kat kampung kan dan dalam mase sebulan nie pun rase2 nyer dapat update blog seminggu sekali kot sebab nyer sampai hujung bulan 12 mama ngan yayan akan stay kat kampung jek.papa bulan nie bz banyak kena outstation sbab tu lah papa suruh mama ngan yayan dok kampung jek..n lagi sedih lappy papa tak dapat tinggalkan sbab papa nak gune huwaa...sedih betol la huhuhu...............nie pun mama pinjam notebook adik angkat sanggup beli topup broadbnd tau semate2 nak berblogging..nie kalau2 mama ade menang giveaway/contest yang mama join dalam blog nie mesti mama tak dapat tahu..terpakselah pesan kat kakak ipar mama tolong tengok2 kan sbab kak ipar un ade join contest/giveaway yang mama join.papa cakap nanti die check kan..em macam lah die tahu caner nak check huhu yang contest kat fb pun dah tak dapat nak join xedihnyer..


mama tak tahulah nak cakap stay kampung sebulan nie sronok ke idak..yelah dah la berjauhan ngan papa.rasenyer papa takdenye tiap2 minggu balik.dah lame tak berjauhan ngan papa lame2 tau mesti mama rindu giler ngan papa hukhukhuk...sebak lak rase..em pict yayan pun banyak snap tapi takde kabel plak nak upload.leceh nyer...


"sayang...sayang jage diri tau,jangan nakal2..baby mintak maaf sebab tak iron kan baju kije sayang siap2 sebab sayang pun last minit bagitau suruh baby ngan yayan stay kampung kan..em baby sedih lah biler pikir caner sayang makan kat sane walaupun sayang boleh masak sendiri.sayang mesti rindu baby ngan yayan nanti kan..baby pun same tauk.sayang jangan nangis tau huhuhu (padahal baby yang akan nangis isk isk..)"


emm....k la takde kabel nak wat ntry laen pun tak bez sbab tak dapat nak masok kan pict..gune notebook orang kan nak wat caner huhu k la tido jom gudnite!

Friday, 25 November 2011

plan tak disangke...

salam semua..skang nie mama n family dah ade kat kampung halaman di umah mentua mama.petang semalam la papa tibe2 kemas beg nak balik kampung.huhu kan mama ade cite mama ngajuk ngan papa kan sbab balik kampung la nie tu yang papa senyap2 jek packing barang tanpe bagitahu mama.mama ngajuk pasal ape malas lah nak citer.

oh yer minggu nie pun abang long mama and family balik kampung gak.last dorang balik raye puase hari tue.meriah lah umah mak ngan cucu2 nyer.skang ni mama kat umah mentua esok petang kot baru balik tg gading.ok la tu jek nak citer okbye

SYAKIRSOFIYASHAKIRA 1ST GIVEAWAY



 
 
sape nak join giveaway nie klik SINI TAU

nak tag


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...