KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 6 January 2012

kek coklat kukus

petang semalam ade wat kek coklat kukus..dah lame plan nak wat kek coklat nie baru semalam ade peluang nak wat tapi tak dapat wat dengan tenang sebab rayyan asek nanges jek..ingatkan rayyan dah leh dok dalam baby walker dah makin mudah la nak tinggal wat kije umah ke masak ke tapi em..same gak tak leh tinggal...


nak wat kek coklat nie mama wat kat 2 tempat..nak cairkan butter, coklat n bab mengukus mama wat kat dapur.bab nak mix bahan mama wat kat atas meja makan sebelah dapur sebab kat dapur tak cukup plug untuk mixer tu.so mama pun ulang alik la jap ke dapur jap ke meja makan n setiap kali ulang alik tu lah mama angkut rayyan ngan walker die skali ke depan ke belakang.perghh memang mencabar n kelam kabut betol la sesi wat kek semalam.baek2 xpenat terus jadi penat sebab dok mengangkat rayyan..rayyan nie memang tak leh tinggal langsung la.tengok mama die hilang kejap dah meraung.manje terlebih sudah huhu..pulak tu kalau kat dapur tak leh dok diam asek la nak maen bakul sampah.naseb baek barang2 laen die takleh capai.


so...inilah hasilnyer kek coklat kukus mama...



sory lah kalau pict tak bape cantik..ni pun tengah nak snap rayyan dok nanges mintak dukung.yang penting sedap sangat hehehe...ade sape2 nak resepi ke??alah orang laen dah ramai wat la kek nie kan...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...