KAWAN2 MAMA..=)

Monday, 25 February 2013

ANAK JAGAAN BARU

hari nie 25/2/2013 mama dah start jage IMAN NAUFAL anak staff ADTEC merangkap jiran depan pintu umah..umur iman baru 3bulan..sebelum mama die naek kije, ade la antar kejap2 suruh mama praktis dulu boleh tak jage anaknyer..orang kater berkenal-kenalan gitu..mase baru2 antar tu aduhai...pening gak pale mama nak melayannyer  almaklumlah bayi susu ibu..3bulan tak penah berenggang tup2 kena tinggal mule lah menanges jek.naseb baek umah depan dekat jek..so biler anak die nanges mama nyer pun datang la tolong pujuk..nak mama die jugak yang pujuk huhhu

ade lah dalam 5hari mama test jage..so far ok la mama dah faham cikit2 macam mane nak jage dak iman ni.ingatkan time mama die kije dah takde masalah la tapi em...lagi terok upernyer..dah lah antar pukul 6.30pagi (sebab mama iman shift pagi-nurse) pastu sepanjang hari taknak nyusu..mama pikir sebab puting botol panjang sangat kot..sebelum2 nie antar puting botol yang laen tapi hari nie laen plak..biler iman dah terjage mama nak la bagi susu tapi die taknak hisap pun.menanges2 macam sakit sangat.pastu mama masuk kan balik dalam buai dan bagi puting kopek elok jek die diam n tido..



mama iman penah cakap tande iman nak susu kalau die hisap tangannyer..so mase iman dok hisap tangan mama pun bawa lah kuar buai nak bagu nyusu tapi hampeh gak..die menolak.taknak telan langsung!air susu mengalir kuar semula..mama dah mati akal dah tak tahu nak wat caner lagi..last2 pukul 3 mase iman tengah tido,mama tengok die dah resah gelisah so mama bawa turun dan bagi jek die susu..alhamdulillah die nyusu gak habis 4oz..lega hati mama..kalau tak memang risau lah kalau sampai mama die balik die tetap taknak nyusu..walaupun tengah nyusu pun mate pejam huhu dah lapar sangat la tu dah tak larat nak mogok lapar agaknyer hehehe

mase dah nak habis 4oz iman minom tibe2 die menanges pulak..sekali check diaper alamak...iyak la...ape lah iman nie..dah cuci2 semua baru lah elok mood nyer tersengih2 biler tengok kakak n abang2 keliling die..tapi sejam jek berjage pastu tido balik...aishh lambat pulak nak tunggu mama iman nie balik..cepat lah pukul 5.30 petang..nak beli barang dapur kat MYDIN MELAKA nie...

IMAN NAUFAL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...