KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 8 March 2013

Rayyan demam lagi...

Sejak rayyan minum susu formula, antibodi badan rayyan dah tak kuat.asek lah demam.rasenyer baru 2minggu lepas rayyan demam. Mase tu mama rase demam nak tumbuh gigi lagi sebab nampak gusi bawah tang geraham dah bengkak. Kalau selama nie,rayyan nak tumbuh gigi ke kena inject ke dia tak penah demam tapi kali nie mudah sangat dapat demam tau risau mama...

Pagi nie rayyan demam lagi..badan panas sangat.lagi panas dari hari tu.mama tak dapat nak cek suhu sebab temperature tertinggal kat kampung huhu..harap2 suhu rayyan tak lebih dari 38degree..

Malam tadi sebelum demam,rayyan ade beyak sembelit..kesian mama tengok..rase dari pagi dengar rayuan meneran tapi tak jugak beyak. Malam tadi mama dengar je rayyan teran terus mama bijak suar n pampers dan duduk kan rayyan atas jamban duduk biar dia senang beyak tapi ambik mase lama lah jugak nak kasi kuar itu "baja".manyak keras maa...sampaikan mama panggil papa suruh tenang kan rayyan sebab dia asek nak turun je..sambil papa pujuk rayyan sambil mama pancut air kat baja yang keras sambil tolak ngan jari,barulah baja tu boleh kuar seketul2 baru lega rayyan setelah penat meneran...dah macam tolong orang bersalin pun ade gak..haa jangan ade yang geli pulak biler baca citer mama nie..setiap ibu akan lakukan perkara yang sama macam mama buat kan???lepas dah setel baru dengar suare rayuan..tapi yang kelakar murtad biler papa dia dok dengki boleh pulak rayyan pejam mata malas nak layan papa.papa suruh buka mata pun dia tetap pejam.mama suruh papa tepuk2 badan rayyan sebab tahu rayyan ngantuk tak lame lepas tu memang dah nyenyak pun..aih penat sangat lah tu..kesian anak mama...nie harap2 rayyan bangun nanti panas badan dah kebah lah kalau tak terpaksa lah suruh abah Iman halfday..

Tuesday, 5 March 2013

Result TCA tadi...

Tadi pergi checkup berat naik 52kg je..tapi hb plak makin rendah ngam2 11hb huhu so far ok la checkup tadi dapat dengar degupan jantung adik..makin tak sabar mama nak jumpa adik tau..tak sabar! tak sabar! tak sabar!
P/s:online sambil tengok video adam&hawa hehe

Mama nak pergi checkup 5bulan

Hari nie mama nak pergi checkup 5bulan..skang nie tengah tunggu papa ambik kitorang..biase memang kitorang pergi checkup time2 macam nie la dalam pukul 10.30-11.00 pagi sebab dah tak ramai orang..kalau datang pagi2 malas nak tunggu lame2..rayyan pun tak bangun lagi kalau nak pergi pagi2..

P/s: nie mama baru install software blogger dalam henfon so senang la nak update blog pasni hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...