KAWAN2 MAMA..=)

Tuesday, 28 February 2012

Orang asli menang MERCEDES BENZ E200


Tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia siapa yang tahu,gambar Sapiah Aping,suku kaum samaling orang asli dari Bera Pahang bergaya dengan hadiah kereta Mercedes-Benz E200 CGI ini menceritakan segala-galanya

Juga seorang penoreh getah,kereta yang dimenanginya ini adalah hasil daripada menyimpan sejumlah wang dalam Sijil Simpanan Premium (SSP) yang dikendalikan oleh Bank Simpanan Nasional (BSN).

Ditanya apakah perasaan memenangi hadiah tersebut,menurutnya, dia tidak menyangka menjadi individu bertuah memenangi hadiah pertama bagi bulan Januari iaitu sebuah kereta mewah yang menjadi idaman ramai.“Buat masa ini saya tidak mempunyai lesen memandu tapi saya akan cuba mendapatkannya dalam masa terdekat kerana sudah mempunyai kereta sendiri.

“Saya tidak bercadang menjualnya. Buat sementara waktu, saya akan minta adik lelaki menjadi pemandu,” katanya ketika ditemui di Terminal 2 di sini, semalam.

Sapiah berkata, dia dimaklumkan oleh kakitangan bank berkenaan melalui panggilan telefon mengatakan memenangi hadiah sebuah kereta.

“Namun saya tidak percaya memenangi kereta mewah ini sehinggalah saya dapat melihat sendiri kereta yang berharga RM375,000, yang kini menjadi milik saya,” katanya. 

cer teka rayyan dekat mane nie??


cer sape2 teka rayyan duduk kat mane nie??




fokuskan pade mulut rayyan yang comel tu..




hai darlink....=)






macam suke jek duduk dalam nie...


dah tahu tak rayyan kat dalam ape ni??






















hahaha rayyan kat dalam bakul baju la...
kena buli ngan mama lagi ke rayyan??hikss


diam jek rayyan duduk dalam tu sebab mama tengah snap gambar die tu yang die diam jek hehe pandai....




Monday, 27 February 2012

perkahwinan Lisa Surihani & Yusri

aishh lame mama ketinggalan nak update pasal wedding akak mama..sape lagi kalau bukan Lisa Surihani & Yusri hehehehe tak caye ke??plis lah percaye hikhik.

pada 23hb Februari tempoh hari, Lisa Surihani & Yusri telah selamat diijabkabulkan dah telah sah menjadi pasangan suami isteri..walaupun mama tahu sume dah tahu pasal nie n dah ramai update pasal wedding LY, mama tetap nak update dalam blog mama gak untuk simpanan mama..(nak jugekk)

oleh itu, mama juz tepek gambar2 sekitar majlis pernikahan,khatam al-Quran,mandi bunga & persandingan mereka je lah yer hehe lets enjoice!!

majlis pernikahan





majlis khatam al-Quran

mandi bunga

majlis persandingan





tahniah Lisa Surihani & Yusri..semoga ikatan perkahwinan nie berkekalan hingge akhir hayat dan dikurniakan zuriat secepat mungkin...mesti superb comel anak dorang nantikan..insyaAllah... :)

SEGMEN TAMBAH FOLLOWER TANPA BLOGWALKING BY MD



TAG ::


jumaat malam~pergi mydin shopping barang dapur & BIG APPLE

Salam semua...

hari jumaat lepas papa ajak kiter sume gie MYDIN melaka cari barang dapur.time tu Balam n Meen pun dah ade so ajak makan kat luar sekali la kan..rayyan mase first time jumpe Balam ngan Meen bukan maen malu2 lagi.tak senyum pun tapi die tak nanges.die tengok jek muke orang tu.lame2 baru die gie sendiri kat Balam.rayyan kalau ngan orang lelaki memang cepat ngam..

biler dah kena angkat nak turunkan semula rayyan xnak turun plak huhu

dalam kul 8 baru gerak gie MYDIN sebab nak bagi rayyan tido kejap.kali nie masok MYDIN baru mama perasan ade BIG APPLE.selame nie tak tahu plak kat situ ade BIG APPLE  sebab  terletak kat hujung skali dekat ngan ATM Machine.kalau papa tak gie cucuk duit memang mama takkan tahu la akan kewujudan BIG APPLE kat dalam MYDIN nie huhu..mama ajak papa beli tapi papa cakap beli barang2 dapur dulu.sekali dah habis beli barang dapur terus la pergi kiosk BIG APPLE..dari jauh mama tengok macam dah kosong jek tray tu.pekerja pun dah kemas2.naseb baek ade tinggal cikit lagi kalau x mau kempunan mama huhu..

The Alien


boleh giler tengok donut2 ni sume..
nie bukan yang mama beli tau tp pict google jek.yang belisendiri tak sempat snap pun

mama dapat beli 4 jenis jek :: pink panther(1),chocoholic(2),ono oreo(2) ngan mimi lolo(1)..antare 4 jenis tu yang paling mama suke mimi lolo la..tapi sayang beli 1 jek huhu..nak beli The Alien dah habis plak..The Alien kan donut paling sedap antare donut2 BIG APPLE ni..

mimi lolo

ono oreo


yeah!!sukehati dapat donut BIG APPLE..kalau kat area Tampin ade BIG APPLE kan bez dekat cikit nak gie beli hikhik 

nie mase baru sampai MYDIN..
rayyan dah tak perlukan stroller lagi biler masok shopping mall yeah!!





Sunday, 26 February 2012

jom jom jom..jom heboh heboh!!

Assalamualaikum..

alamak mama dah miss sehari untuk update blog pulak sebab nyer ader masalah ngan wireless kat kuarterz nie..nie pun naseb baek papa top up broadband kalau x bosan la mama hari nie..

semalam 1st time mama n rayyan gie jom heboh..caye x caye x hehe..tapi memang betol mama cakap sepanjang hidop mama semalam la buat pertame kali mama pergi jom heboh tau..huhu sedih jek kan..nak buat caner takde orang nak bawa..jauh lak tu dari umah mama..cer buat jom heboh kat Muar,Johor confirm2 la  mama akan pergi hehe..

sebelum gerak kiter posing dulu kat umah hehe

kitorang bertolak dari umah dalam pukul 6.00 petang lebih kurang la  sebab time tu cuace dah redup.mase sampai jek kat area MITC jalan sesak giler.sampaikan kat atas divider yang tengah2 jalan pun dorang lenjan parking keta.ajer dasat betol pengunjung jom heboh nie ek huhu..tengah2 nak mencari parking tibe2 mama nampak ade sorang perempuan ni jatuh pengsan kat tepi jalan.upernyer pregnant akak tu.kecian nyer..mesti pitam sebab penat sangat plus cuace panas dah tu bersesak2 plak ngan orang ramai kan..harap2 akak tu n kandungan die ok...then akhirnyer kitorang dapat gak parking keta.naseb baek tak jauh sangat..rayyan time dah sampai die boleh tido lagi plak.alhamdulillah la die tak meragam sepanjang kat jom heboh tu.

rayyan said :: eh2 asal aku kat luar plak ni bukan tadi aku tido atas riba papa ke????

comel tak papa pakai beg angrybird hikhik

dah parking keta kiter posing2 dulu..
tengok muke rayyan tengah blur lagi

oh lupe plak nak bitau.kitorang pergi ngan kawan mama n papa yang datang dari KL.dorang stay umah kami 2 malam.dah lame gak kitorang tak jumpe ade lah  dalam setahun lebih kot..dorang sampai petang jumaat.ahad petang tadi baru dorang gerak balik KL semula.yang klakar nyer boleh plak Balam (yang lelaki baju hitam) tak cayer papa dah ade anak haha.die boleh cakap "last jumpe alang (panggilan untuk papa) boleh lagi lawan game counter strike sampai pagi skang nie jumpe tengok dah buai tidokan anak plak"tu yang die rase cam tak caye jek hehehe

dah sampai tapak jom heboh  mama ingatkan banyak la kemah jualan dalam tapak jom heboh upernyer kemah banyak2 tu kemah expo upernyer kat tepi2 jek..mase kat jom heboh tu mama nampak la artis.Tasha Shila ngan Azza Elite jek..tengok Tasha pun sombong xkenal mama so mama pun wat tak kenal gak la (perasan betol mama ni hikhik)

nie kawan mama yang lagi sorang.Meen namenyer..(awek balam)

papa,balam n rayyan (ala cian rayyan nampak kepale jek)


3 of us (green family hehe)

kitorang datang pun dah petang so banyak gerai2 yang ade artis sume dah tutup.artis pun dah balik hotel rehat agaknyer.so mama dapat la beli makanan cikit..cam  xbanyak sangat la kat melaka nie.gerai mamee takde pun kecewe jek..yang dapat beli juz London Swiss Roll ngan Fudo jek.tu pun yang dapat perisa pandan n butter jek banyak.perisa coklat nan adoo huhu..lagi mama beli air Lite Yo keluaran Nutrigen..

makanan2 yang dijual die booth jom heboh


after dah penat pusing2 kitorang pun singgah makan kat gerai yang ade kat expo..mama order char kuey tiaw.papa,balam n meen makan mihun sup..mama ingatkan banyak la char kuet tiaw die tapi alahai cikit sangat tak puas makan naseb baek ade udang besar 2 ekor huhu..




hikhik sory dah habis makan baru ingat nak snap...

dah sudah isi tangki n cas bateri kiter sambung jalan2 lagi ke gerai2 expo yang banyak tu..tapi takde beli ape2 pun juz beli patung kucing yang ade bateri untuk rayyan jek.rayyan kan suke kucing tapi mama taknak die pegang kucing so mama mintak papa belikan patung kucing untuk rayyan jek..tu pun rayyan bukan maen geram lagi tergelak2 die tengok kucing tu jalan sambil mengiau hehe


rayyan dah kena dukung jelah..cian die asek dok dalam stroller jek..
so stroller jadi tempat bawa barang banyak2 la hihi


haha rayyan takot ngan clown nie.mule2 rayyan sebok tengok clown nie wat belon sekali  clown tu tengok rayyan terus rayyan nanges hahaha mau tak takot tengok la die pakai topeng camtu boleh nitemare tau huhu

mama n papa angkat rayyan hehe
2hari 2malam dorang stay umah,rayyan pun dah mesre sebab dorang rajin melayan rayyan

wah!!panjang betok entry mama dok citer pasal jom heboh ek hehe.almaklumler banyak sangat pict yang kami snap..lepas dah puas puas jelajah sume gerai ape lagi balik la sume dah berpeluh2 huhu tapi tibe kat umah masing2 kelaparan plak.so balam n meen kuar semula gie tapau makanan hehe perghh penat mama nak siapkan 1 entry ni cikit punyer lame.mate pun dah ngantok gak ni so tido dulu la kbai...






Friday, 24 February 2012

tertido kepenatan sampai tak sempat pakai baju


cian hero kecik mama nie..penat sangat la tu.nie pics semalam gak.lepas balik dari maen kat playground terus mandikan rayyan.then nak pakai kan baju rayyan dah mule merengek2 nak pakai kan pamperz pun susah tau.terpakse la mama wat ganaz2 cikit supaye dapat pakaikan pamperz kalau tak nanti die kencing naye jek kan..mama gak yang nak kena lap.pas dah pakai kan pamperz terus nyusukan rayyan (die merengek nak susu la tu)..tengah2 nyusu tengok mate  dah makin layu layu layu terus zzzzz...tido sudah...dengan tak sempat pakai baju die tido plak.nak kejut cian plak so baringkan jelah kat atas tilam n selimutkan rayyan..


comel jek kan budak kecik nie tido..hikss

ajak rayyan bersosial dengan pendudk kuarterz ADTEC

Assalamualaikum...

wah tajuk nyer panjang betol hehehe...memandangkan rayyan skang ni suke sangat nak berkawan so mama kena lah rajin2 kan diri nie bawa rayyan turun kuarterz maen ngan budak2 yang ade kat dalam ni.tapi playground kat dalam ni tak banyak sangat la.menan yang biase2 jek ade.tu yang mama malas nak turun (aishh orang suruh anak yang maen bukan maknyer yang maen..).so petang semalam mama bawa la rayyan jumpe kawan2.suke betol rayyan mule2 macam malu2 lame2 baru ok.tengok budak maen bola die pun gelak.mama pun maen gak tapi bukan maen bola la juz maen jongkang-jongkit ngan buai jek hehe.jongkang-jongket pun juz duduk jek tp budak yang sebelah sane yang tukang goyangkan.dah rase macam budak2 lak semalam hikhik..

rayyan ade orang laen tukang pegangkan tu yang mama jadi macam budak2 hehe

kawan2 rayyan di kuarters..sebenarnyer ramai lagi budak yang ade kat dalam kuarterz ni
 tapi yang selalu turun maen ni je lah budak 4orang.(adikberadik)


yang baju hitam tu anak dare ke mak dare ek hikss


wazif nie suke sangat kiz rayyan..nak adik lagi nie hehe

rayyan macam dah pandai maen gelongsor sendiri jek kan hehe

rayyan pinjam tricycle rabbit abang wazif

tengok kena kiz lagi hehe sayang adik yer wazif...

suke betol rayyan naek basikal ni..
nampaknyer papa dah kena belikan tricycle untuk rayyan pulak la hehe


seronok kalau bawa rayyan maen kat bawah tapi mama ni tak bape rajin nak turun.tu pun kalau cuace elok berangin kalau panas jangan harap la mama nak turun.nanti kalau rayyan dah pandai jalan baru lah mama rajin bawa rayyan maen kat bawah yer..lagi seronok kalau sumer anak2  penduduk kuarterz nie turun maen tiap2 petang kan baru lah meriah kuarterz ni tapi.....tak tahu lah nak cakap hehe...

Thursday, 23 February 2012

tibe-tibe teringin nak makan nie plak..

nie bukan ngidam sebab pregnant tau tapi tibe2 jek teringin nak makan hehe..pregnant lambat lagi kot..insyaAllah tunggu rayyan dah 2 tahun nanti mama bagi adik yer hehe..mama tibe2 teringin nak makan kuih deram or orang laen panggil kuih telinge keling ek..so balik dari KD tadi mama cakap ngan papa benti kat gerai2 tepi jalan yg banyak terdapat kat alor gajah ni.nak beli kuih deram.biler tiber kat salah satu gerai tu mama tengok die tulis 3 makanan rm10 so kena la mama pilih lagi 2 makanan.mama ambik kuih deram,kuih bangkit ngan lagi 1 ntah ape name ntah huhu


nie lah kuih deram aka kuih telinga keling.tapi kering sangat la tercekik mama makan

yang nie kuih bangkit.kalau gie supermarket mama ade perasan papa mesti belek kuih bangkit tapi die tak beli.biler mama tanye nape tak beli?papa jawab orang cine wat xnak la..so mama teringat papa teringin nak makan kuih bangkit tu yang mama beli.penjual tu cakap ade perisa pandan,asli,strawberi ngan ape ntah.so mama try la beli konon2 perisa strawbery ni tapi xde rase strawbery pun.naseb baek sedap rangup lagi tu

kuih yang belang2 ni slalu jual dalam bungkusan kertas warne pink tau.tapi yang nie die wat moden cikit jadi la camni.tapi tak bez sangat.terlalu kering.tadi mama bagi papa try rase cikit.tapi papa tak suke.papa cakap rase die pelik sangat takleh nak telan.habis papa dok ludah2 huhu jakun la papa nie..

mase beli tu penjual tu tanye nak balik mane sebab ingatkan mama orang jauh kot hehe mama pun jawab la nak balik ADTEC jek.."la dok dekat sini je ke..dah lame ke dok sini??mama jawab "lame la gak..jarang datang beli sini"...huhu pakcik oi banyak kot gerai2 sepanjang jalan alor gajah nie jual barang2 yang same confirm2 la pakcik tak penah nampak saye..lagi pun sepanjang dok kat alor gajah nie dah dekat 2 tahun memang jarang sangat singgah gerai2 camni..ade la 2 3kali kot hikhik..

kalau sape2 lalu jalan alor gajah nie sila lah singgah kat gerai2 yang berderet kat tepi jalan tu yer..macam2 ade...hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...