KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 26 August 2011

ceriter di kampung

Assalamualaikum..

gud morning guyz..wat pe 2??ha..da start anyam ketupat??nga sambung shopping raye..amboi3....hehehe mama skang ni da selamat smpai kampung umah mentua..da selamat berbuke n bersahur same2 da...hari nie nak balik umah mama untuk berbuke same ngan my family plak hehe suke3...

ok nak citer pasal anak mama si tecik Ryan..semalam 25/8 bawa Ryan ambik injection untuk umur 2bulan(27/8 baru genap 2bulan yer) ntah pe name injection 2 mama lupe plak huhu orang cakap kalau injection 2 most bby akan demam n i'm so worried bout dat..pagi 2 mase waktu sahur Ryan terjage(Ryan slalunyer memang akan terjage time buke & sahur) nak nyusu then die xtido tau pkul 7 baru tido semule myb die risau kot nk kena inject hehe..pastu pkul 9lbih baru Ryan bangun semula then mandikan n tunggu papa ambik..mase nak gi klinik 2 mama plak yg rase berdebar2 macam mama yang nak kena inject hhuhu..mule2 ingatkan mase Ryan kena inject die akan nangis kuat2 plus die memang tgah ngantok sangat time 2..tapi biler inject x nangis mcam mama pk pun tau juz nangis cikit je la..myb Ryan da lali n serasi kot ngan jarum  huhu(mse 1month Ryan hari2 kena ambik darah sbab jaundis)..gud boy la ank mama ni cyg die sangat2...nurse ade bekalkan ubat deman n syringe kalau2 demam..then nak balik masok jek keta trus zZzZzZzZ...senang btol ank mama tido hehee.sampai jek uma trus sapu vick kat tempat cucuk untuk lancarkan aliran drah(nurse cakap la..) nak bagi ubat tapi Ryan tido plak so tunggu die bangon la..beter bagi ubat untuk elak kan demam kan..

ubat pertama Ryan

cian dak tecik kena inject..





petang plak kitorang da mulekan pjalanan untuk balik kampung...awal papaRyan ambik cuti mama ingatkan hari nie papa kije lagi...sronok weh balik kampung wehoo...papaRyan ade belikan 3jenis biskut raye untuk MIL..untuk tambah koleksi biskut raye kat umah MIL.MIL mama da wat 4jenis biskut,nanti siblings papa yang laen pun ade belikan gak.nie la biskut raye yang papa beli..chocolate chip,snow ball n lagi 1 xtahu pe name nyer papa lupe hehehe..


biskut raye untuk MIL


snow ball

biskut xtahu name hehe

chocolate chip



p/s::cambest plak bahasekan panggilan dalam blog nie as mama hehe..yela da jadi mama kater kan...

Wednesday, 24 August 2011

cousin baru Rayyan

Assalamualaikum...


korang sumer sihat ke?macam ne ngan persiapan raye??da start shopping lom??kalu lom lagi relax la ade banyak mase lagi nie xyah terburu2 sngat k...hari nie kan orang gomen da gaji...bez la kan dat's mean papaRyan pun da gaji gak..tapi tadi mase papa nak balik rehat tengahari bleh plak tayar moto bahagian belakang pecah naseb baek papa xjatoh..macam tahu2 jek rini da gaji kan..papa cakap tayar tu memang da ade koyak tup2 rini baru die pcah..da terbang rm100..xsempat nak shopping pe2 lagi tau..my miss ego 2 tahu2 jek da dapat gaji n nak kena tinggal seminggu 2yang wat perangai huhu..

ok lah hari nie xnak cite banyak juz nak masok kan pict anak angah aku je....semalam nak masok kan tapi lambat dapat pict cousin Ryan nie so rini baru dapat masok kan..angah cakap tahun depan dorang balik kampung bawa orang baru tapi xtahu bulan bape..nie la pict cousin baru Ryan..name Rayyan gak tapi yang nie Rayyan Hakim..sebijik uper angah aku hehee

Rayyan Hakim

nie plak pict mak pak nyer..

angah & SIL

p/s::sejak 2menjak ni cuace baek tapi kadang2 ujan..harap2 raye nanti biarlah mendung jek senang nak bawa Ryan jalan2..


Tuesday, 23 August 2011

A Moment To Remember: cucu ke 4

A Moment To Remember: cucu ke 4: Assalamualaikum.. ni entry ke 2 untuk hari ni..xpenah2 wat 2 entry dalam 1 hari kan tibe2 plak hari nie rajin plak hehe..sbab ade cite bar...

cucu ke 4

Assalamualaikum..

ni entry ke 2 untuk hari ni..xpenah2 wat 2 entry dalam 1 hari kan tibe2 plak hari nie rajin plak hehe..sbab ade cite baru yang diterima tu yang wat entry 2..

semalam my SIL (wife abang ngah) telah selamat melahirkan bby boy..their bby boy's name is Rayyan Hakim bin Mohd Rasyidi,berat 3.8kg n panjang 51cm..so maknenyer tahun nie mak ayah aku dapat 2orang cucu la..bahagia btol mak ayah aku kan hehe tapi cucu2 nyer sume nyer boy..skang nie da ade 4org cucu boy la..mak aku asik cakap biler la nak dapat cucu gurl huhu...nak aje aku jawab "tahun depan kalau nak boleh aje"...biler aku cakap macam 2 kat papa Ryan laju jek die ajak hehehe

aku pun memang teringin nak bby gurl tpi xde rezeki lagi..kalau ank2 aku nanti ikt adk bradik aku maknenyer yg ke 3 la bru dpat bby gurl ek huhuhu xpe2 nanti kalau aku prgnt 2nd time aku akan berdoa siang malam mohon supaye Allah s.w.t akan kurniakan kepada kami bby gurl i'Allah...kalau kuar boy gak terima saje ngan hati yang gembira...



tahun nie raye meriah la kan sbab along aku balik muar,kalau angah aku dok dekat kan bez boleh kumpul semua adik bradik n cucu2.angah aku dok kat Sabah jauh 2 macam mane nak balik kampung..tengok la pas raye angah cakap kalau ade wet lbih nak balik..ayah aku cakap nanti kalau angah aku balik boleh wat kenduri potong jambul untuk 2orang cucunyer..sronok la Ryan ade cousin yang sebaye tapi sayangnyer jauh plak...
yang nie la pict cucu2 tok aki ngan tok wan..


cucu sulung & cucu ke-2
fitri & amar

cucu ke-3
Rayyan

cucu ke-4??lom dapat pict nyer lagi nanti da dapat baru update k..adioss.....

Ragam Rayyan 2

Assalamualaikum...

Selamat pagi kawan2 semua...korang pose x hari ni??kalu pose bagos lah kalau xpose nanti jangan lupe ganti tau..hari nie da 23 ramadhan kan so tinggal 7hari je lagi untuk kiter sambut hari kemenangan iaitu hari raye..xcited x hehehe

Semalam dak kecik,Ryan nie meragam lagi..tido xnyenyak asik terjage..Ryan nie jenis suke tahan mate tau padahal time 2 die da ngantok sngat2 tapi gigih tu tahan mate pastu nangis plak...smlam mse die nangis kuat2 sampai suare aku zikir pun die x dengar then aku buka lagu kat hp papa Ryan n letak btol2 kat telinga Ryan..haha baru senyap tau..die da syok dengar sampai tertido..pastu lagu da habis aku kuarkan la hp 2 eh3 die nangis semula..so terpkse la ulang balik lagu 2...korang nak tahu lagu pe??lagu jepun tu...pe ntah tajuk die ha.....Ribaibaru by Matsumi Isuwa..lagu 2 slow 2yang bez dgar kot..

pastu ok la die tido..tapi xlame pun die bgon balik..aku bawa trun la dari buai nak nyusu kan tapi nangis2 plak xmau then aku geram aku sumbat puting tipu,senyap plak..skang da makin pandai hisap puting tipu 2 hehe..tapi xnak biase kan la orang cakap nnti gigi die x cantik..so aku bagi puting tipu time die meragam je la..janji die xngis..syok jek die hisap puting tipu 2 macam haus sngat..biler tercabot puting 2 aku try nyusu kan die eh nangis plak huhhu die nak puting tipu gak da xmau mama punyer huhuhuh.ala xpe..nanti die da btol2 haus cari gak puting mama...



Ryan nie kalau die haus die x nangis tau mlot die jek bunyi macam orang tgah hisap susu..comel jek time 2..klaka pun de..biler die tngah tido asik ngeliat2 bunyi eh oh eh oh (haha xtahu macam ne nak describe bunyi Ryan) ha 2 maknenyer nak susu la 2..Ryan xde la menangis tgah2 malam bute..bagos btol anak mama nie..

malam tadi lame gak la ambik mase nak tido kan die dari waktu berbuke smpai kul 12lbh baru la die tido nyenyak tau..sakit bon*** aku duduk lame2 huhu jap2 masok buai,jap2 riba kan..mate tetap terang xmau tido ade la nangis jap2..mase die hisap puting 2 mate da kuyu ayun2 kn dalam buai kadang2 pejam mate kadang2 buka mate..ish..nasib bek x nangis kuat2 kalau x mati kutu mama xtahu nak wat pe tau...

harap2 hari nie anak mama x meragam lagi k...layan pict Ryan tgah hsap puting meh...




baek jek muke dak dapat puting hehehe

Saturday, 20 August 2011

Tahun nie xsempat la..

Assalamualaikum...tak jawab dosa kalau jawab sayang hehe(da macam MARIA ELENA plak....)

Hari nie 20 Ogos bersamaan ngan 20 ramadhan..maknenyer tinggal 10hari lagi nak raye..yeah!!suke Ryan hehe(padahal mama die yg xcited) mau mamanyer tak xcited kalau tahun lpas sronok raye sbab 1st time raye as a wife,tahun nie lagi xcited sbab 1st time raye as a mama to Ryan..sronok la nak shoping baju raye Ryan,nak bawa Ryan gi raye n paling sronok nak kumpulkan wet raye Ryan hahaha xde lah..

Slalu nyer tiap2 tahun aku akan wat kuih raye tapi tahun nie macam xsempat jek nak wat..aku paling suke wat choc cornflake sbab 2 paling snag xyah nak bkar2 tapi tahun nie da ade Ryan so mlas la nak wat..alangkan nak wat kije umah pun xsempat ni kan plak nak wat kuih raye..tengoklah kalu kat kampung nanti macam mane..mesti korang tertanye2 nape aku wat 1 jnis je kan??sbab..adik aku tiap2 tahun akan dapat biskut raye dari mak angkat die..biskut mahal2 n sedap2 lak tu..mak angkat adik aku nie tokey bakery n kuih raye..dulu pas spm die kije kat kedai mak angkat die then mak angkat terbekenan plak kat die 2 yang jadi kan ank angkat plus anak2 die pun suke kat adik aku 2..sbab adik aku ensem sangat kot.hehe..(anak mak angkat yang paling kecik memang manje sangat2 ngan die) sjak 2 la mak aku da x wat biskut raye..mak aku pun da malas nak wat hehe pastu kalau along aku balik mesti bawa balik biskut raye gak..banyak lak tu..jadi aku pun wat 1 jnis je la sbab aku suke makan choc cornflake 2..tahun nie da dok umah sendri so nanti aku ambk je la cikit biskut2 raye yang ade kat umah mak aku tu hehe kan da jimat...

pict ihsan en google

lebih kurang macam nie la aku wat tapi aku nyer ade letak manik halus2 warna-warni baru nampak lagi menarik

nie la adik aku tu..ensem kan...name die Mohd Firdaus tapi aku panggil Dius@Yos
tunggu n3 laen la baru aku citer pasal adik-bradik aku yer..sumer ensem2 tau..aku plak comel hehe pasan la ko dya...

p/s::korang da start wat biskut raye x?bape jenis wat?




Gaya tido Rayyan

Assalamualaikum readerz..

Hari nie mendung jek..Ryan n papa pun nyenyak jek tido..suke tengok Ryan tido tenang je kadang2 die tersenyum lak..bahagie jek rase..kali nie nak tunjuk kan gaye2 tido Ryan..juz enjoy da pict...

pict 2 hari baru kuar wad

nie xtahu bape hari..tido siap alas tangan lagi mcam orang tua hehe




yang nie die tido mengiring pas2 papa dengki letak bantal plak..


tido dalam baby car seat

pas nyusu nak sendawa kan tapi Ryan leh tido plak

nie malam nak balik umah mentua

yang ni tgah nyusu die tido so tkot tersedak susu niarap kan tapi die nak nonggeng plak huhu

tengok lasak Ryan tido dah beralih kepale dari bantal die..

sangat comel kan gaye Ryan tido hehehe...=)

Friday, 19 August 2011

Ragam Rayyan 1

Assalamualaikum...

Selamat pagi..dari semalam Ryan macam xnyenyak tido jek asik ngeliat n terjage..kalau tido dalam buai kena sentiase ayun..slalu xde pun macam nie..biler angkat nak bagi susu die tido plak mnom pun cikit jek..rini plak lagi la asik nangis jek pastu tido..terjage,nangis then tido balik tiap 1 jam ok...die tido xnyenyak 2 yang dari semalam asik tido jek bangon pun jap2 jek...aku yang xckop tido..biler die ngeliat2 maknenyer die ngah haus tapi mate berat nak buka so aku pun angkat la nak nyusu kan die tapi die macam xdapat rase plak puting 2 then nangis aku geram aku sumbat puting tipu siap tahan xbagi Ryan tolak keluar...ok lak 2 trus tido hehehe adui...aku pun da pening x cukop tido nie..

Da siang macam nie memang aku xleh tido la baik aku on9 lagi bagos huhuhu aku nie da la dari semalam sakit perot ni kes asik makan pedas je la nie..tapi nak yak pun tahan takot Ryan terjage xde orang buai kan nanti die nangis kuat2 so nak melepas hajat pun xsenang..harap2 Ryan xde sakit pe2..kalau die sakit mesti die akan nangis lame2 kan??


Aku pun da blur xtahu nak taip pe..Ryan pun da berbunyi 2 ok la stakat nie jek layan la dulu pic dak comel ni dlu ok daaa....





Thursday, 18 August 2011

This year is my turn..

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua..rini baru dapat update blog pagi...ni pun Rayyan tgah tido atas riba kalau letak bawah terjage lak n terbantut la nk update blog...hari nie da 18 Ramadhan...tinggal lebih kurang 12 hari lagi nak jumpe bulan Syawal..raye la pe lagi..korang da ade ponteng pose x??hehe bagi orang pempuan msti da ade kan memang xleh elak...

Semalam da bincang ngan papa Ryan pasal giliran raye nie..so keputusannyer...3hari b4 raye stay rawang(umah mentua) dulu then sehari b4 raye baru balik Tg. Gading (umah aku) dats means malam raye kat umah family aku la yeahh!!...yela kan tahun lpas malam raye umah mentua so dis year turn aku plak..lagipun kalau family aku slalu pagi2 raye pas solat raye kitorang sumer akan pergi umah atok..then pergi uma atok2 sdare sekeliling umah atok aku plus tahun nie tahun pertame untuk Ryan so haruslah bawa die collect wet raye kan..kehkehkeh...kalu pagi raye kat umah mentua x gi mane2 pun..



Tahun nie my siblings semua ade juz angah aku je la xde..die raye kat Sabah,lagipun wife die tgah dalam pantang time 2..kalau x die plan raye tahun nie nak balik kampung ngan bawa orang baru tapi baby lambat kluar plak..along aku pun tahun nie giliran die...last year da turn SIL kat Perak..tahun nie parents aku dapat 2orang cucu la tapi sume nyer boy..yang angah aku pun kemungkinan boy gak..ai..mak aku da teringin sangat nak cucu pempuan..yela kan da la anak nyer sorang jer pempuan cucu pun lom merase lagi pempuan..xpe lah harap2 i'Allah la 2nd bby aku nanti dapat bby gurl...cewah tapi lambat lagi la 2 3tahun akan datang hehehe

Mesti sronok raye tahun nie ngan anak2 along aku yang nakal2 tu..tunggu la Ryan da besar cikit nanti mesti lagi gamat suasne hehehe

p/s::korang raye kat mane tahun nie??

Tuesday, 16 August 2011

Alhamdulillah...

Assalamualaikum...

Sepatotnyer n3 nie d taip semalam tapi xsempat lak biase la Rayyan mintak tumpuan pade die sorang jek hehe..semalam 15hb August goverment staff semua da dapat bonus 1/2 bulan gaji 2 alhamdulillah..maka syok la mereka2 semua bershopping kan..aku??em nak shopping pe nyer wet 2 papa Rayyan wat renew roadtax la..kechiwa jek..kang x renew kang x berjalan plak raye nie + nak balik raye macam ne kan roadtax pun mati semalam..macam tahu2 jek nk dapat wet..tapi xpe lah kan tunggu wet gaji b4 raye nie baru la leh g shopping..tapi nak shopping pe jek baju semua da ade..Rayyan pun da ade baju melayu Pak Ngah Izhan(abg papa Rayyan) die bagi same color ngan pak ngah lagi u..x aci btol huhuhu

Dis year tema aku laki bini warne pink..tu pun baju aku jek bli baru papa Rayyan gune baju melayu lame sb baju 2 elok lagi n baru 2x pakai so nak watpe membazir beli baju lagi kan..pakai pun skjap jek..laen la kiter orang pempuan nie memang kna byak koleksi baju kurung..tahun nie pun aku suh mak aku wat kan baju kurung biase jek xmau fesyen2 macam tahun2 lepas takot saiz berubh time raye huhu yela kan pas bersalin sumenyer berubah..nak2 skg ni baju2 kemeja aku sume da xleh nak butang atas sebabnyer.....hehe faham2 sdri la yer...2yang mlas nak wat fesyen2aku nie jenis suke wat baju btol2 ikot body heheheh



Baju Rayyan plak warne coklat kemarooman...maknenyer coklat+maroon ntah aku pun xtahu nak cakap warne pe..2 pak ngah Izhan die bli kan kain n suh mak aku wat kan baju Rayyan..Rayyan nie memang jadi anak buah ksyangan pak ngah Izhan nyer..mase Rayyan baru lahir pak ngah die sanggop ambk cuti a week tau untuk spent time ngan Rayyan..asik la suh Rayyan buka mate..yela baru bape hari time 2 da nak suh buka mate kan dak kecik asik tido jek...klaka btol pak ngah ni hahahaha pic baju raye nti la aku masok kan time da raye nti yer da pakai ambk pic ramai2 baru bez..lgipun tunggu Rayyan besar lagi cikit..time raye Rayyan da 2bulan so ade mase lagi 2minggu untuk Rayyan besar kan badan lagi hehehe..mak aku wat kan baju 2 macam besar cikit..yela mak aku pun xpenah wat baju kecik2 gitu so xtahu nak ikut saiz macam mane..tunggu la raye nanti..mesti comel Rayyan pakai baju melayu hehehe kasut raye pun da ade tau mak long wawa (akak papa Rayyan) n tok cu ani (adik MIL) share wet bli kan..jimat wet papa murah rezeki Rayyan amin hehehe
Semalam papa Rayyan bli KFC je untuk berbuka syok la xyah masak..ingat kan papa pergi bazar ramadhan..mybe papa da xtahu nak bli ape slalu msti ajak aku...nie Rayyan pun kecik lagi xsyok nk bawa ke tempat yang sesak2 nanti menangis kang haru jer...aku pun da windu sangat nak pergi bazar...hua biler dapat pegi nih..tunggu balik kampung la leh suh mak jage kan jap hehe...pagi tadi sahur pun makan ayam kfc lagi ne tak nyer papa beli 2 set dinner plate,zinger burger ngan cheesy wedges ne bleh habis kan..slalu order snack plate jek plak tu papa bagi nasi byak giler..ikot kan aku x suke makan ayam ngan nasi hbis papa da isi dalam pinggan so makan je la...papa Rayyan memang kena makan nasi sbab papa xleh 1 hari xmakan nasi so aku juz wat kan sambal telor jek nak bagi ade kuah cikit..1st time tau makan kfc rase muak..yela makan ngan nasi skali..slalu nyer aku nie memang "hantu ayam" makan byak2 pun xpe..hari nie mybe buka puase ramai2 kat kuarterz..bez nyer xyah masak lagi rini yippie!!



dinner plate
cheesy wedges
zinger burger



Sunday, 14 August 2011

Anyam ketupat

Assalamualaikum semua...

Hari ni da Ramadhan ke-14..tapi  aku baru Puase ke-2 hehe..
lagi 2 minggu je nak raye so jumaat minggu depan da boleh balik kampung yahoo...sepanjang bulan puase nie aku x balik kampung pun..yela da ade anak nie kena berjimat cermat la xkan tiap2 minggu nak balik kampung kan macam sebelum2 nie wpun stakat 1jam perjalanan..dekat sangat kan yela melaka-muar je bukan jauh pun hehehe tapi merase suasane balik kampung gak kan3...

Raye tahun nie 2-2 umah (uma mak aku n mentua) da tempah aku untuk anyam ketupat..yela kan dalam 2 family nie aku sorang je yg reti anyam ketupat cane...so terpakse la wat..tapi aku memang suke anyam pun..tu lah nak turun kan ilmu kat adik bradik len sume nyer lelaki mane la dorang minat..(sibling en Husband 2gurlz 4boys-akak die slalu raye ke-3 baru balik kampung so memang xde mase nak ajar..adik perempuan plak x berminat...sibling aku plak aku sorang je la perempuan tunggal yang 5 orang sume boy so lagi xde sape nak diajar menganyam nie)..lagipun susah nak ajar orang nie leceh..baik wat sorang2 laju je kije aku..nie pun nasib baik aku blajar anyam ketupat ngan kawan sebelah umah aku..kalu x memang tiap2 tahun makan ketupat segera je la..huhuhu



Ayah mentua aku plak memang tiap2 tahun meniaga lemang n daun ketupat samada yang da siap anyam o belom..so aku la yang tukang anyam nyer..penat gak la anyam beratus2 aku sorang..yela untuk niage kan..wpun tahun sebelum kahwen ngan en husbnd pun aku kena datang umah en husband tolong anyam tau..balik kije trus pergi umah die...ha tahun lepas plak aku ade ajar anyam ketupat kat anak murid ayah mentua aku mase kat gerai lemang (lelaki ok..) tapi hampeh..dorang x reti nak jage anyaman jangan bagi buka..harap tangan je bsar..berpeluh2 aku ajar x masok2 last2 dorang give up..aku wat sendiri je lagi senang..em tahun nie xtahu la niage ke x..kalau niage xdapek la den nak nolong anyam da..untuk 2 umah cukop la..kalau Rayyan meragam lagi la xde mase nak wat..harap2 Rayyan x ngade2 nak kepit ngan aku jek..

nie la contoh ketupat yang aku anyam
pic sumber dari google

Hai xsabar nyer nak anyam ketupat da rindu nak menganyam nie...
yela setahun skali ye dak...



Saturday, 13 August 2011

Rayyan dapat hamper besar punyer...

Assalamualaikum....
Hari ni pukul 10.40pm baru la berpeluang untuk update blog..2pun tadi baru nak stat tp Rayyan terjage plak so kena la BF kan die dlu sampai tertido..dari siang tadi tido Rayyan x nyenyak la asik terjage je 2 yg kne sntse ayun kan buai nk on9 fb pun gune sblah tangan je lagi sebelah buai kan Rayyan..nak update blog memang x bes la gune sblah tangan je so blogwalking je yang mampu..

So..hari  nie da Ramadhan ke-13 tapi aku baru hari ni nak mule puase hehehe...yela semalam nak puase tapi darah ade lagi..maknenyer aku puase 2minggu je la..tapi parah la nak mengganti nyer nanti huhuh..nasib baik hari nie xpanas walaupun Rayyan asik sedut aku je tadi xde rase haus pun..aku ingat kan biler anak BF kiter time kiter ngah puase,kiter akan rase haus tapi sebenarnyer xde pun biase jer..Alhamdulillah

Oh yer 2hari lepas,Rayyan dapat hamper besar punyer dari office PapaRayyan tau..syukur alhamdulillah murah rezeki Rayyan..hamper tu memang dorang akan bagi pada sape2 yang dapat new baby..untung betol kan..kalau aku kije mesti dapat gak..kire nie la hamper yang paling besar yang Rayyan dapat..macam2 ade suke sangat2 tapi baju2 sume untuk umur setahun..xpe la Rayyan boleh wat baju raye tahun depan ekekeke...anak mama nie memang murah rezeki da macam2 hadiah Rayyan dapat..hamper jangan cakap la memang banyak..baju2 pun da menimbun,stroller,baby car seat pun ade  dapat gak tau..before lahir dulu da dapat buai,katil,baby walker so jimat la mama n papa Rayyan alhamdulillah..ramai betol yang sayangkan anak mama nie kan..bangge mama tau..

ni la hamper 2 macam2 ade..baju cantik2,suar jeans lagi 2,kasut,topi kulit,stokin,set sikat,set penjagaan kuku pun de gak tau..

pic nie je la yang dapat upload kan coz nie je adiah latest yang lain2 sume da buka habis..ok la c u next n3 yo daa...

Friday, 12 August 2011

welcome back!!!

Assalammualaikum...
hye blog..i'm back!!hehe da lame benor x update blog ni da xthu nak mule cite macam mane...oh by the way dya nak kenal kan orang baru dalam idop dya nie..beliau merupakan hero dya yg ke-3 hehe namenyer....MUHAMMAD DANIAL AR-RAYYAN...nape ke-3??yela 1st hero of cos la my DAD...2nd hero  my en HUSBAND so beliau 3rd hero la which is my SON hehehe

Rayyan dilahirkan pada 27hb June 2011 bersamaan hari ISNIN..pada pukul 1.10pg..selepas sekian lama menunggu kelahirannyer,akhirnyer genap 9bulan 14hari maka, lahir lah my handsome boy ke dunia bertemu ngan mama n papa dan orang2 yang xsabar menyambut kelahiran beliau..nanti next blog akan diceritakan pengalaman bersalin yer..

sekarang nie susa sangat nak curi mase untuk update blog coz rayyan nie xbg mama die asik ngadap laptop je...nie pn die nga tido dalm buai 2pn asik nak kne buai jek..kalau benti msti die ngeliat la cemek muke la kang klu bia lame2 mst nangis ish....actually de byak giler story nak tulis dalam nie tp len kali la yer xsnag btol la nk taip lame2 rayyan da mule la 2..ok la inilah die wajah hero baru dya enjoice.......=D

 nie pic mse 2nd day baru discharge ward

 nie pic mse baru beberape hari..belom seminggu pun

 ha nie da bsar cikit da pandai kenyit mate..3minggu rasenyer

 yang ni hari ke-30

 yang nie hari ke-45..da hbes pantang yezza....

ok la rayyan nak nyusu t esok update lagi k daaa.... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...