KAWAN2 MAMA..=)

Thursday, 26 April 2012

rayyan bangun tengah malam nak celebrate bufday mama

semalam papa ade lawan bola kat stadium hang tuah melaka n sampai umah dalam pukul 12lebih..mama asek pikir jek papa nie ingat ke x bufday mama..genap pukul 12 malam mama still menunggu wish dari papa..tapi takde pun..mama isaw lah jugak nape papa xsampai2 lagi then try mesej tanyer dekat mane??papa jawab baru masuk adtec...huhu confirm papa lupe bufday mama SEDIH!!

mase papa sampai mama buat2 tido n papa pun mandi lah sebab baru balik lawan bola kan..tibe2 rayyan bangun plak..mase tu dalam 12lebih lah..terpakse lah mama pun layan rayyan.rayyan terjage sebab bunyi papa mandi.then die nampak papa teros segar la mate budak kecik ni huhuh

sekali kan.....  papa cakap "eh rayyan bufday mama la jom nyanyi lagu bufday untuk mama" (hihi dalam hati dah suker ni) "happy bufday to we,happy bufday to we,happy bufday to we,happy bufday to we..."huhuh sabau jek lah.. rayyan dah gelak2 biler papa nyanyi lagu tu..macam faham jek kan hehehe lepas tu papa wish semula n dapat lah "adiah" kiss dari papa n rayyan seronok sangat celebrate bufday tahun nie bersame suami dan anak...suker3 walaupun takde dapat kek or adiah dari papa tapi tu sumer tak penting sebab mama kenal papa nie orang nyer caner..memang tak geti nak celebrate2 nie..redho jek lah hehehee

kenangan time kawen dulu hehe


p/s :: petang nie papa ajak pergi tampin lah hehe nak beli kek lah hikhik


Assalamualaikum.....


  

yeah!! today its my bufday yang ke 25 tahun heheh 
macam tak caye jek mama dah 25tahun kan rase macam budak2 jek lagi hikhik 
perasantan lah mama kamu nie rayyan..


thanx pade semua yang wish bufday kat mama yer..
i love uolls so much mmuahhhhh....

Tuesday, 24 April 2012

my blog bertukar wajah lagi hikhik..

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

pagi2 dah check fb n got a message from Haruno Hana bagitahu yang die dah siap edit my blog..sebab ape Hana edit blog mama pulak??sebabnyer..hari tu mama terpilih oleh Hana dalam segmen : Saya Nak Edit Blog Free by Hana! nie..so sekarang nie blog mama dah jadi makin cantik lah..almaklumlah..mama nie takde kepandaian dalam bab-bab mengedit blog nie tu yang masok segmen Hana dan tak sangke boleh menang hikhik

amacam cantik  tak??mesti lah cantik kan sebab warne pink+purple my feveret colour..thanx HANA

Friday, 20 April 2012

rayyan check up 10 bulan

macam tak percaye jek anak mama dah nak masok 10bulan..kejap jek dah besar kan akal pun dah banyak gak tu makin bijak makin kelakar hehe lagi 2bulan jek lagi nak celebrate bufday yer rayyan sayang mama hehehe


ok semalam mama bawa rayyan pergi check up untuk 10bulan..alah datang just timbang berat jek dan tanyer ade ape2 masalah ke tak?so far rayyan sihat2 n takde ape2 masalah lah..nak tahu tak berat rayyan berape semalam??8.2kg...ok lah tu naek jugak berat kan..kire banyak gak lah berat die naek untuk bulan nie..bulan lepas berat die 7.5kg...

rayyan nie makan boleh tahan kuat jugak tapi badan tetap nampak kecik..like mama kan..hehe kalau time die makan ade cabaran gak tau.setiap kali lepas suap mesti die gerak ke tempat laen so terpakse lah mama pun ikot die jugak.emm..mak mama cakap memang kena layankan kalau tak memang lambat lah die habis makan...

oh yer semalam mase nak nak bukakan baju n pampers rayyan untuk timbang, rayyan dah mule takot sebab nurse tu tengok jek rayyan.time tu bukan maen kuat die pagang tudung mama tau huhuhu then mase nak letak rayyan atas penimbang boleh die nanges kuat2 aiyoo...buat malu je lah rayyan nie tau.mybe sebab die tak penah nampak nurse tu kot..lagipun semalam kami pergi klinik desa laen sebab klinik desa yang selalu pergi tu tengah ade construction pembinaan laluan keretapi yang baru so that's why lah nurse2 klinik lame tumpang kat klinik baru..amboih panjang lebar penerangan mama ek hikhik lepas dah timbang cepat2 pakaikan pampers sampaikan papa pun tolong tenangkan rayyan hahaha malu betol naseb baek tak ramai orang time tu..

mase dah dukung rayyan bawa ke kerusi nak pakaikan baju, mulot die membebel2 cakap ape ntah..aishh rayyan..rayyan..sampai biler lah nak takot ngan orang ek...

ala..rayyan tak tengok kamera plak...


ha..baru ok tapi awat masyem lak muke tu rayyan oi...
ok rayyan takde mood nak bergambar ek?okbye....


p/s :: petang nie balik kampung lagi...letih nyer tiap2 minggu nak packing barang huhhu

RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com

yeah! yeah! nak join giveaway lagi hehe..kali nie anjuran dari blogger lidarahim




Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunaiHadiah Saguhati x 10 orang


best kan adiah2 yang ditawarkan..so sape2 yang nak join sila lah KLIK SINI


cepat2 jangan terlambat sebab
Tarikh tamat GA ini pada 07.05.2012 jam 12.00 tengahari.

bufday present for papa

Assalamualaikum...

semalam papa dapat bufday present tau..tapi bukan dari mama.mama dah lame bagi papa present.nie daripada ofis papa hehehe nak tahu adiah ape??

eja name papa pun salah..ade ke A'azan sepatotnyer A'azam huhu


jeng..jeng..jeng...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

barangan jename tupperware...hehehehe


tahun lepas dapat gak tapi yang nie..



barangan jename tupperware jugak..



so koleksi tupperware mama skang nie dah ade 4 lah...hikhik



tahun depan mesti papa dapat barangan tupperware lagi hikhik confirm!





Tuesday, 17 April 2012

Assalamualaikum..

di kala ini rayyan tengah tido n papa kat ofis nak siapkan kerja untuk program esok..maka boleh lah mama update blog untuk kari nie hikhik...

takde citer yang best pun yang nak diciterkan..pagi tadi balik melaka dalam pukul 6.00 pagi kot.rayyan pun pagi2 dah bangun n sengih2 ngan atok die..rayyan memang macam nie bangun tido terus ceria suke mama tengok anak mama ceria..oleh kerana die bangun awal pagi tadi so sampai jek melaka asyik tido jek sepanjang hari..maen2 kejap n makan then ngantuk lagi..mama pun same tido ngan die hehe

petang tadi papa trained futsal student adtec cos papa sekarang dilantik untuk jadi manager futsal adtec..mase papa nak pergi tu rayyan nanges2 nak ikot then papa pura2 nak bawa die jek sekali papa bagi rayyan kat mama teros die nanges..cian rayyan tau papa hancurkan harapan rayyan nak jalan2 naek motor huhuhu so terpakse lah mama bawa rayyan turun maen kat playground..emm  tunggu rayyan dah pandai jalan baru papa bawa rayyan pergi padang ok rayyan mama...


Monday, 16 April 2012

panasnyer cuace hari nie....

Panas betol cuace hari ni sampaikan muke mama pun rase bahang jek.rayyan dah selamat bogel n tido dah.mama pun rase cam nak berkemban jek ni huhuhu

Sunday, 15 April 2012

rayyan takot dengan spek hitam huhu


tadi petang mase kawan papa hantar papa balik then kawan papa tu nak pegang rayyan.mama baru cakap ngan lelaki die cepat ngam sekali tengok panjang muncung rayyan n teros nanges hahaha upernyer rayyan takot sebab uncle tu pakai spek hitam.mama pun lupe yang rayyan takot ngan spek hitam myb sebab die tengok hitam jek mate uncle tu haha mama perasan pasal nie sebab pernah pakngah rayyan pakai spek hitam then nak tengok rayyan teros die nanges..nie ade pict rayyan pakai spek hitam pakngah sebab nak biasekan rayyan ngan spek hitam tapi die takot gak huhuhu

hahaha muke nak nanges

ensem plak rayyan time nie kan hikhik


p/s ::  rayyan takot ngan spek hitam sebab tak penah nampak orang pakai.papa plak jenis tak suke pakai mama suke tapi papa tak suke takkan mama nak melaram sorang plak kan..kalau cermin mate rabun die tak takot plak

Saturday, 14 April 2012

aksi budak manje mama nih..

Assalamualaikum...

hikhik dah nak tengah malam baru nak update blog kan.almaklumlah kalau kat kampung waktu siang memang takde peluang nak update nak2 kalau rayyan tak tido memang kena kacau lah jawabnyer..skang nie die dah tido baru boleh update blog..tadi petang bawa rayyan pusing2 naek stroller kat laman umah in law jek sebab tunggu papa balik dari lawan bola lambat sangat..ingatkan menang lah tapi kalah kat pusingan kedua sebabnyer   keeper terror tim papa ade emergency pakcik die meninggal huhu

kali nie mama nak update tentang budak manje yang suke sangat2 melentok@melekap kat mama or papa.tapi selalunyer melekap kat mama lah..anak mama kate kan hehehe mama suke sangat2 biler rayyan manje ngan mama..maybe kalau girl lebih manje ngan papa kot macam mama lah hehehe


asek lah nak melekap kat mama kan budak manje nie hehe

mase nie baru jumpe papa lepas 2minggu xjumpe..
dah rindu sangat lah tu..

yang nie pun same..hari esoknyer lepas pict atas



rayyan nie kalau mama ajak bergambar memang suke..
pandai plak die senyum tengok kamera hehe like mama like son la nie hikhik


Friday, 13 April 2012

happy birthday suamiku...ke 25tahun

tanggal 6 april 2012 hari tu bersamaan hari jumaat..genaplah usia papa 25 tahun..mama sebenarnyer suke nak buat kan suprise untuk orang tersayang tapi disebabkan financial problem, mama buat ape yang mampu jelah..naseb baek papa pun jenis tak kisah...

so hari tu mase papa pergi sukan kat mersing kan mama n rayyan kena stay kat kampun kan??time papa balik kampung plak genap2 hari bufday papa so mama plan lah nak suprisekan papa..mama beli kek,buat pulut kuning dengan ayam kari jek..mama plan nanti papa sampai biar die rehat dulu baru mama nak suprisekan die bawa kuaar kek siap lilin tapi hari tu papa balik awal plak dalam pukul 4petang.dah lah time tu mama ngan rayyan tengah tido dalam bilik.sekali mama sedar vibrate henfon tengok papa call.biler mama jawab dengar suare suruh buka pintu.aik no papa tapi nape suare abah mama plak??mama dah lah tengah blur2 biler buka pintu bilik eh3 bufday boy dah balik huhu uper2nyer dah banyak kali abah n mak mama kejotkan mama suruh buka pintu tapi serius mama tak dengar langsung huhu confirm tido mati..yelah baru tido kot time.rase mama tertido pukul 3lebih sebelum tu mama bunyi kereta ingatkan papa balik upernyer bunyi teksi orang depan tak sangke betol2 papa balik awal heheh

eh3 balik kepada suprise mama, mama mase tu kan mamai lagi pastu papa cakap nak makan lapar.so mama pun hidangkan lah makan..mase papa makan mama hidangkan lah sekali pulut kuning..lepas tu baru mama kuarkan kek n nyanyi lagu bufday untuk papa n adiahkan kiss skali hehhe..mase tu mama berdua jek kat dapur.konon nak pasang lilin tapi papa taknak lak die segan huhu.time nak potong kek, tok wan rayyan datang n wish buday kat papa.adik mama pun baru kuar salam n wish kat papa hehehe..

kek nie biase jek boleh plak mase beli kek mama xsempat nak suruh indon tu tulis kat kek, die dah saiap2 packing masok kotak n plastik.mase die packing mama tengah tengok2 roti sekali die dah siap packing mama malas lah nak suruh die kuarkn balik lagipun nak cepat time tu..then mama dapat idea untuk tulis sendri guna choc rice..alamak tak bape nak cantik la malu nak tunjuk sini.maklum lah tangan tak brseni huhuhu nak tengok ke??jangan ejek tau..hihihihi


tulis I LOVE U jek..tulisan pun ade besor ade kecik. U pun senget hahaha belasah jelah..mase mama tunjuk kek tu papa tengok jek..huhu papa nie susah cikit nak tunjuk sayang die.plus dengan pemalu tak sudah die tu kan..tapi kalau kat umah sendiri mesti tak malu sangat kot..janji terlaksana hajat mama nak buat suprise untuk mama ok lah..papa pun suke  gak hikhik

teringat dulu mase tahun pertame couple mama ngan papa ade celebrate bufday kami.yelah bufday mama ngan papa kan same bulan april tapi mama 26 april nanti.mase tu kitorang celebrate kat Gunung Ledang ngan kawan2 mama n papa..seronok sangat time tu



alololo sweetnyer makan bersuap ek hehe..rindu sangat time nie..kalau perasan rantai yang papa pakai tu sebenarnyer rantai mama.papa tak suke mama pakai rantai tu so papa adiahkn mama rantai yang mama pakai time tu..seronok la time nie sebab ade geng2 yang kepale senget n maen colek krom kek kat muke..mama nak upload pict tu tapi henfon canggih papa tengah cas pulak..next time la yer kalau de mase mama upload hikhik


p/s :: em...bufday mama tak lame lagi dapat ape agaknyer dari papa ek..dah gaji time tu huhu.em tak harap sangat pun sebab dah biase..uhukuhuk


balik kampung lagi... | RTFC

Assalamualaikum...

bulan april nie tiap2 minggu nak balik kampung sebab papa lah ade jek event die hujung minggu kat kampung.minggu nie ade game bola 7 sebelah..dah takde game futsal bola plak dorang layan..game nyer hari esok..tapi adiah yang ditawarkan agak lumayan gak..untuk juare akan dapat rm 1000 + medal + sijil penyertaan..naib johan : rm 700 + medal + sijil penyertaan... and tempat ketiga : rm 500 + medal + sijil penyertaan..saguhati tak tahu dapat ape huhu

dulu team futsal papa ade masok game futsal anjuran satu parti politik nie walaupun papa & the geng tak sokong parti tu tapi demi sukan dorang tetap join.dorang cakap "sukan is sukan, politik is politik, jangan nak campuraduk kan" heheh and the best part team papa (RT FC) dapat johan beb...dapat lah rm700 + medal hehe..mama tumpang bangge lah sebab  dorang sume nie sebenarnyer dah lame giler tak training futsal ape lagi join game sekali boleh menang plak hehehe..actually before kawen dari zaman bercinte mama memang slalu sangat ikot papa training futsal n ikot pergi mane2 game.tapi dah kawen tros tak ikot mama pun tak tahu nape..nanti rayyan dah pandai berlari baru boleh ikot papa semula kot hehehe

nie pict mase dorang menang game futsal tu..siap dapat cek besar tu...papa yang sebelah dak baju putih tu yang pegang cek tu hikhik



minggu depan balik kampung lagi sebab papa ade perjumpaan ngan persatuan papa..mybe buat kat umah in law kot..minggu tu jugak pakngah rayyan balik..orang dah nak kawen memang bizi la nak uruskan ape yang belom settle lagi tu...tinggal sebulan jek lagi majlis nyer..oh yer minggu nie mama stay kampung 3 hari sampai hari isnin..tak tahu lah dapat update blog ke tak huhuhu




Thursday, 12 April 2012

purple background

amacam cantik tak background blog mama..mama pilih warne purple coz I LOVE....PURPLE dan sebab ape pilih heart coz mama memang suke myb sebab mama nie orang yang romantik ko ecececeh..hehe 

korang rase cantik x?sila lah berikan komen yer hehehehe

kebaikan susu ibu

bayi yang minom susu ibu sejak lahir hingge ke usia 2 tahun maksima (jika ibunyer menyusukan secare eksklusif) sangat beruntung kerana memperoleh banyak kelebihan daripada susu ibu brbanding bayi yang telah diberikan susu formula sejak dari lahir..dengan memberikan susu secare direct feeding atau DF kiter akan dapat melakarkan memori indah dan lucu berbanding memberi susu dengan botol contohnyer seperti ape yang mama alami sendiri.dengan DF, rayyan telah menjadi anak yang sangat3 manje dengan mama sampaikan mama tak boleh nak bergerak langsung.nak pergi pee-pee ke,mandi ke,minom air ke nak basuh tangan pun tak boleh ape lagi nak memasak memang rayyan akan menanges sambil merangkak kejar mama tau.kalau die perasan mama bangun cepat2 die datang kat mama huhu

part yang paling lucu biler die menyusu.rayyan nie kadang2 ikot mood die jugak.biler die nak ajak nyusu sambil mama baring mesti die buat perangai pastu nyusu kejap2 n nanges..kalau macam tu mama faham lah yang die nak menyusu sambil baring.kalau dekat kampung setiap kali die nak menyusu sambil barang terpakse lah bawa masok bilik.kadang2 tertido kadang2 dah puas sambung maen plak.kalau dekat umah sendiri senang..biler nak nyusu jek teros mama baring.ape lagi rayyan pun tersengih2 lah datang kat mama.biler mama selak jek baju huhuh ape lagi rakus lah die menyusu..time tu memang sangat2 kelakar.rase tenang jek biler rayyan tengah menyusu sambil belek2 muke mama..

kat bawah nie mama lampirkan kebaikan susu ibu terhadap bayi k..


kalau nak jelas sila klik kat gambar yer..

tapi kan...tapi kan...mama pernah dengar orang tua2 yang agak tak berpelajaran nie ade cakap pasal susu ibu yang telah dibekukan nie tau..makcik tu boleh cakap 

"aku gelilah tengok susu ibu yang mak budak nie bekalkan..kalau tengok orang nyusukan anak takdelah aku geli (myb sebab die taknak aku kecik hati kot).dah lah die bagi susu yang da beku pastu aku kena panas kan dulu.gelilah tengok berketul2.kalau susu tepung takpe jugak.lagi satu kalau susu tu tertumpah rase membazir plak.kalau susu tepung takde lah bazir sangat"

yelah makcik tu jage anak orang.bayi tu dalam usia 3bulan kot.mak budak tu kije n bekalkan la booth milk kepada makcik tu..mama yang dengar  ni pun rase panas jek nie..oh susu orang ko geli susu lembu ko tak geli plak ek??habis tu takkan biler mak budak tu dah start kije nak kena bagi susu tepung plak.ape gune susu mak nyer banyak lagi tu nak suruh sape  minom??cakap tu bia lah pikir dulu.kalau mak budak tu dengar mesti kecik hati tau..

agaknyer mommies yang bekalkan booth milk pada BS yang tua2 mesti BS tu cakap camtu kot melaenkan BS yang terpelajar..

model bayi susu mama hikss



p/s :: tibe2 nak emo plak mama niee..nie yang risau nak bekalkan booth milk pada pengasuh kalau mama ditakdirkan bekerja nanti huhuhuhu



buai rayyan spring nyer sudah patah..

mama terjumpe entry nie dalam draft.rase2 mama dah publish upernyer tak..em terpakselah publish hari ni..


mulai hari jumaat minggu lepas rayyan dah tak tido buai sebab nyer.......








tengoklah besi spring dah patah

tamatlah sudah riwayat spring tu setelah 8bulan rayyan gune khidmat ie..naseb baek mase spring tu patah mama ade letak tilam kat bawah rayyan.slalunyer mama xde letak kalau kat umah melake nie..sekali tengah buaikan rayyan tibe2 tengok rayyan dah ke bawah n spring dah terjuntai..naseb baek sangat2 mama terpikir nak letak tilam tau.nak pergi beli spring tapi time tu papa dah nak gerak gie kelantan plak so....




inilah penyelamat nyer...

sampai ke hari nie rayyan gune kat bende tu jek..ape ek namenyer hehe mama pun tak tahu nak panggil ape..naseb baek ade bende tu kalau tak rayyan takleh tido.tapi waktu siang jelah gune malam tido atas katil..mama cakap ngan papa dah tak yah beli spring buai biar rayyan tido buai senang.nanti time pakngah kawen mane plak nak gantung buai tu.takkan nak gantung kat tengah2 pintu macam slalu..mane boleh sebab time dah ramai orang pintu setiap bilik kena kunci lah kan kalau tak,ade lak jadi kes laen..

elok jek rayyan tido atas bende nie..




peace........... :)

solid food untuk rayyan

Assalamualaikum..

rayyan sekarang nie dah tak makan nestum lagi dah sejak die kena cerry berry dulu sebab makan nestum rice+milk...dulu mama bagi rayyan makan nestum sebab rayyan makan cikit sangat.kalau masak bubur mesti tak habis walaupun mama masak cikit tu yang mama terpakse belikan nestum boleh agak2 buat n takde rase bazir sangat..

mule2 mama belikan rayyan nestum rice&soya sebab konon2 nak kulit rayyan lagi cantik kan hehe


ok lah die makan nestum nie sebab tak bape manis.rayyan kan tak suke yang manis2 nie melaenkan coklat ngan kek yang tu memang die suke sangat (sejibik cam mama hikhik).

lepas tu ade sehari tu papa tersalah beli nestum.papa beli yang rice kosong jek.yang nie..


biler mama suruh tukar papa taknak.papa rayyan kan penyegan orang nyer malas pun yer gak tu.ape pun tak boleh tau huhu so mama geram ngan papa punyer pasal esoknyer mama nekad jek bawa motor pergi kedai yang jauh tu sendiri.yang bengang nyer boleh plak kedai tu tutup..mase tu mama pergi waktu lepas maghrib time rayyan tido.apehal ntah kedai tu tibe2 tutup.biler bagitau papa boleh lak die cakap "syg dah tahu kedai tu tutup sebab tu malas nak pergi"..iyolah tu dah malas cakap jek lah malas kan huhu tapi mama tak kisa sebab mama pun dah lame tak bawa moto ego mama tu hikhik..

eh3 laen pulak perginyer..entry nie pasal solid food rayyan jek la...ok yang nestum rice saje tu rayyan suke sangat3 sebab die tak manis langsung hehe so sejak tu dah bape tin la rayyan makan nestum tu jek.mungkin ade hikmah gak kedai tu tutup kan hehe..sampai la mase mama shopping barang dapur kat Tampin Shopping Centre mama jumpe nestum rice&milk nie..


lepas tu mase rayyan demam die asek cherry berry jek tau ingatkan nape.memang tak terpikir lak punce dari nestum nie.doktor ade tanyer ade tukar  nestum tak mama jawab takde plak sebab mama ingatkan doktor maksudkan jename nestum huhu..biler hari2 asek cherry berry mama watkan bubur biase ok la plak..pastu try lagi nestum rice&milk nie die cherry berry balik.maknenyer...confirm lah rayyan takleh makan nestum nie..so from that day mama mule masakkan rayyan bubur hari2.biler tengok rayyan berselere makan bubur yang mama masak bertambah gembira la mama nak masak bubur untuk rayyan hehehehe

antare bubur rayyan yang mama selalu buat adalah...bubur blend dengan brocolli or carrot or bayam.mama penah campur kan brocolli ngan carrot tapi rayyan tak suke plak..kadang2 masok kan ayam n ikan bilis gak

bubur blend dengan brocolli

bubur blend dengan carrot

2 jelah tunjuk takkan nak snap sume kan hehe tapi kaalu balik kampung, tok wan rayyan rajin sangat buatkan bubur rayyan letak telor,carrot,sawi,ikan bilis.kalau sume dah kembang dah takyah blend la.rayyan suke sangat makan tapi badan camtu gak huhu nak wat caner dah baka kecik kan...







Wednesday, 11 April 2012

Segmen : Saya Nak Edit Blog Free! By Hana




harap2 terpilih lah..amin......

wordless wednesday :: DAULAT TUANKU


DAULAT TUANKU..

P/S :: patot lah mama pelik nape papa tak kije pastu tengok fb ramai update cuti.tengok kalendar takde pun tulis cuti ape2.sekali tanyer member kat fb..uper2nyer bufday agong yang baru huhuhu caner mama boleh tak tahu nie ahakz

Tuesday, 10 April 2012

bulan Mei yang bizi

Assalamualaikum...

rase cepat jek mase berlalu..diam tak diam dah nak tibe hari bersejarah pakngah rayyan..pakngah rayyan akan bernikah pade 11hb Mei ini lepas isyak.majlis bersanding pula di buat keesokan harinyer..13hb Mei baru lah majlis bertandang di rumah FIL mama..oh yer malam sebelum majlis bertandang which means malam rewang lah akan diadakan majlis potong jambul rayyan..haha cam kelakar pulak rayyan dah nak masok setahun baru nak buat cukur jambul kan..takpe lah janji ade buat gak kan daripada tak buat langsung..



so bulan Mei nie memang bulan yang sibuk lah dengan majlis pakngah rayyan..MIL mama pun dah tempah mama awal2 suruh balik seminggu sebelum majlis untuk tolong2 ape yang patot..lagipun mama jek tak kije kan so haruslah balik awal.yang laen2 paling awal pun balik hari rabu kot 3hari sebelum majlis nikah.untuk majlis2 tersebut kami anak-branak n mak2 sdare dah standby banyak baju tau sume warne lebih kurang jek.jangan nanti orang ingat kitorang nie tim marhaban dah lah yer hehe..mama sediekan 3pasang baju.sumenyer mama buat baju kurung pahang supaye senang nak nyusukan rayyan.kalau zaman mude remaje dulu confirm mama buat baju kurung moden yang ngam2 ikot body tapi skang nie jangan harap lah melaenkan dah x nyusukan rayyan hehe

hari tu mama stay seminggu kat umah FIL, kad kawen BIL baru siap so sempat lah mama,MIL,adik bongsu papa n bakal pengantin tolong lipatkan kad kawen die..mama plak yang excited nak tunggu majlis kawen nie sbab mama suke sangat2 ngan suasane majlis2 camtu

kad belah lelaki

dibelakangnyer belah perempuan

cantik kan...

saje jek nak masokkan pict kad kawen BIL mama nie.cantik kan kad  die.oh yer kad belah lelaki warne kelabu purple mengikot tema di rumah in law mama nanti so kami sume akan pakai baju warne kelabu + purple la hehe i loike purple..yippie...baju mama dah siap tapi lupe nak snap plak.nanti2 lah mama snap and upload kat blog tu pun kalau ingat la hikhik



Monday, 9 April 2012

mamaryyan kembali...

Assalamualaikum...

biler balik kampung jek mesti blog terabai tau..sebab nyer kalau stay kampung tanpe papa mesti xdapat bawa lappy skali.kalau balik hujung minggu pun xde mase gak nak on lappy sbab biler kat kampung rase mase cam cepat jek berjalan.kalau kat melake jek la berkesempatan nak update blog huhu

jumaat petang nie balik kampung lagi sebab papa ade game bola 7s ngan geng RT FC die.juare dapat rm1000,medal ngan sijil penyertaan tu..agak lumayan gak la.kalau xdapat juare pun harap2 dapat la tempat ke-2 or ke-3 kan amin...oh hari ahad nanti 15hb seluruh negeri Melaka cuti sempena Hari Pengisytiharaan Melaka sbg Bandaraya Bersejarah so dat's mean hari isnin cuti la..minggu depan pakngah rayyan balik kampung nak uruskan hal kawen die n FIL pun suruh papa balik gak sebab nak bincang2 pasal majlis pakngah rayyan..em minggu depan tak tahu la nak balik ke x gaji pun x masok lagi time tu..juz wait n see je lah yer..

sebagai penyeri entry haruslah tepek muke dak comel nie hikhik


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...