KAWAN2 MAMA..=)

Tuesday, 1 November 2011

rayyan dah 4bulan

Assalamualaikum...

sepatotnyer ntry nie wat 27hb oktober hari tue..tapi terlewat 5hri plak kehkeh xpe lah janji ade wat gak ntry tentng perkembngan yayan 4bulan nie kan..skang nie 1-11-11 (cantik tarikh kan hikss) usia yayan dah 4 bulan 5hari.hari tue pergi check up bulanan kat KD juz timbang jek..nak tahu berat yayan bape???5.9kg jek..ingatkan dah capai 6kg la..mesti sebab yayan asek batok jek dah sebulan tu yang berat pun macam xlarat jek nak gie ke angke 6 huhuhu

emm...perkembangan yayan untuk 4 bulan nie...::
1) dah pandai memegang sumthing..pantang hulur cepat jek capai
2) suke sangat la hisap jari tu.kalau boleh sume jari nak masok kan hehehe
3) ade 1 hari tu die tengah baring kat bantal yang tinggi tibe2 die angkat kepale n kaki serentak.terkejut jek.tinggi lak tu die angkat kaki
4) yayan belom pandai meniarap lagi so kena praktis die niarap la.kena tolak2 bontot die.slalu 4bulan dah pandai niarap kan?yayan nie niarap xnak tapi kalau berdiri laju jek aishh... 
5) dah pandai gelak kuat2 biler kiter agah..
6) makin noty..nak2 biler nyusu..tgah2 isap trus cabut pe lagi memancut2 la susu kne muke die grrr...
7) makin bijak jugak..dah pandai tengok video.kalau tengah nangis kiter buka kn vdeo lagu trus tersengih2.
8) biler nampak mama n papa makan,mulut die pun terkunyah ikut kiter..rase nak suap jek makanan tapi awal lagi..tunggu lagi 2bulan ye yayan..
9) suker bergambar skang nie hehehe
10) suker maen air.biler kiter dah bogelkan die mule la muke happy jek pastu biler dukung die macam nak melompat jek.suke la tu nak mandi.

care duduk macam dah besar sgt je kan hikss


hehehehe tu je la kot wat mase nie yang mama ingat..nti kalau ade improvement laen mama updat kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...