KAWAN2 MAMA..=)

Wednesday, 30 November 2011

puisi romantis hanye untuk yang tersayang...

“Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.
Isteriku, Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,
Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.”

indah nyer puisi kat atas nie kan..mama bace pun rase terharu sangat2.rase macam jatuh cinta lagi la...cer teka sape bagi puisi yang penuh romantis nie???sape dapat jawab cepat2...........ala lambat la.nie la puisi romantis Zahiril Adzim untuk isteri tercinta Shiera Ayoub.romantik kan Zahiril nie.untung Shiera dapat die.kalau mama dapat puisi camni dari papa mesti sronok tapi papa Yayan bukan seorang yang romantik cam Zahiril.kadang2 jek romantik.de hari tu mama terjumpe cam note kot kat dalam lappy.tajuk nyer "BILER SEORANG ISTERI MENANGIS...." mama pun rase nak bace la kan.mule2 bace ok jek sbab papa ambik artikel dalam internet pastu last skali mama dah tak dapat nak tahan rase terharu (sebab papa ade tulis sumthing dalam note 2 n ade pict kawen kitorang skali) terus meleleh airmate.sweet sangat2.tapi mama tak dapat kongsikan dalam blog nie sbab note tu kat lappy pade papa.mama kan skang nie pinjam notebook adik angkat sampai malam nie jek.nanti kalau papa balik kampung mama terus post note tu ok.


jom tengok pict Zahiril n Shiera..

IMG_2608 6
zahiril pure2 terjumpe kertas dalam poket baju

IMG_2618 6
tibe2 Zahiril bangun bace uisi tu untuk Shiera

IMG_2640 6
Shiera dah mule rase sebak biler dengar setiap baris puisi tu

IMG_2645 6
muke Shiera yang sangat terharu tak terkate.

IMG_2655 6
last skali..alolo sweetnyer dorang nie tau

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...