KAWAN2 MAMA..=)

Thursday, 24 November 2011

check up Rayyan 5bulan..

Assalamualaikum...


mama ngan yayan baru balik dari Klinik Desa nie..yayan kan dah nak masok 5bulan ahad nie.dah besar dah anak mama nie kan.tadi juz timbang berat ngan ambik injection D-TAP 3.berat yayan untuk 5bulan nie naek 6.85kg jek.yayan nie tiap2 bulan naek 600gm je la.nak kate xkuat minom susu, yayan nie sangat kuat minom susu tau.em..dah memang berat die susah nak naek kan nak wat caner janji anak mama sihat n aktif.badan yayan skang nie pun orang cakap sedap pegang takde la keding jek kan.tadi yayan kena inject pun ok tak nangis.mule2 mase masok jarum die nangis la cikit pastu nurse KD @ kak ina tu wat bunyi bising terus yayan tak jadi nangis hehe anak mama memang kuat.dalam keta otw balik pun ok senyap jek.sampai umah die mule merengek nak tido,masok buai terus jek tido.


~~ perkembangan yayan untuk 5bulan nie..
~~ yayan dah pandai duduk tapi tangan sebelah die wat tongkat la,
~~ dah boleh niarap n telentang sendiriu.menjalar jek xpandai lagi juz pusing2 360 degree jek hehe.
~~ yayan dah pandai capai bende.pantang kite hulur cepat jek die nak capai.
~~ dah pandai nak bergurau ngan kiter tau.time nie sronok sangat nak2 biler die pegang muke kiter..
~~ yayan dah mule nak angkat vontot macam nak merangkak pun ade.kadang2 biler tengah duduk die nak ke depan macam nak merangkak tau.em dah tak lame lagi la tu kan
~~ dah kenal mama n papa die.kalau orang laen nak dukung mesti die nangis.tapi lame2 ok la.macam malam tadi mama ngajuk ngan papa then mama dok berkurung dalam bilik lame2 mama pikir nak kuar time yayan nangis tapi mama tunggu punyer tunggu yayan ok jek xbunyi suare mentang2 ade papa kan mama takde pun xheran ek..tapi lame2 mama kuar sendri sbab rindu kat yayan(aiceh cam gini memang tak leh kerja la baru jap tinggal dah rindu hikss).biler yayan nampak mama jek baru lah die suke tersengih2 tegur mama hehe senang hati mama....


wat mase nie,tu je la kot perkembangan yayan yang mama ingat...oh ye lagi 1 yayan dah ade perkataan baru tapi mama pun tak tahu nak taip caner perkataan tu hehehe skang nie yayan tengah tido nak tengok pic die tak?tak nak takpe mama nak tunjuk kan jugekkk hehe okbye..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...