KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 11 November 2011

~ 11.11.11~

Assalamualaikum...

hari nie tibelah tarikh yang sume orang nanti2kan..11.11.11 nombor yang sangat cantik jatuh plak pada hari Jumaat iaitu penghulu segala hari..mesti ramai yang melangsungkan pernikahan hari nie kan..tadi pun ikot papa gie umah staff ade lah nampak majlis pernikahan kat sebuah umah tu..tema warne pink lagi (tahu sbab ade banyak balai n dah siap hidang makanan)dekat FB pun ramai orang post pasal 11.11.11 nie tapi kan...korang jangan taksub sangat ngan tarikh nie sbab tarikh tu juz a number.nie ade orang post kat FB pasal tarikh nie..korang sume bace tau...


Orang sibuk update pasal 11.11.11 kan ? read this ! dalam kitab satanic the holy is satan . Yg Mr St Wingston father satan bagi tahu yang 11.11.11 hari kebangkitan anak setan dan dajjal yang akan memerintah dunia dan orang akan memuja-muja pada hari keramat yg bratus tahun Wiliam satan tunggu-tunggukan . Sebenarnya orang tak akan tahu apakah makna tarikh tersebut malah pada hari Jumaat datangnya kami untuk menyesat semua agama islam , kristian dan buddha . Dan di mana nanti yahudi dan kami akan gembira kerana kebodohan manusia yang ada agama tapi tidak guna dengan betul . Sesungguhnya father of god satan akan terus menyesat anak-anak adam , St Mary and Crist Jesus . Maka kiamat akan muncul pada hari Jumaat dan tarikh ini bermakna untuk kami . Semperna keturunan kami 6.6.6 9.9.9 dan 11.11.11


___________________________________________________________


p/s : pada pandangan saya as admin page Malaysian Community ni yang cetek ilmu agama tapi insyaallah adalah sedikit ilmu yang berkaitan, saya anggap 11.11.11 adalah tarikh biasa tapi unik sebab semua dgn nombor 1, kalau betul apa yang dikongsikan diatas adalah fakta.... cuba kalian yang ada akal bayangkan, sekiranya tarikh unik seperti hari ni ataupuan hari lain seperti 10.10.10 or 09.09.09 jatuh pada hari ini raya aidilfitri, hari maulidul rasul, dan hari2 lain dalam perayaan umat islam.... Adakah anda tidak mahu sambut sebab ia jatuh pada tarikh dgn agama lain ?? contoh lain, semalam iaitu 10.11.11 adalah hari ketiga hari tashriq dan kita haram berpuasa pada hari tashriq, dan hari ini iaitu 11.11.11 kita dah boleh berpuasa, kita raikan umat islam yg menunaikan haji dgn berpuasa sunat hari ini. Adakah ini dikira meraikan pasal agama lain ?? tidak bukan.....


hari ni confirm ramai yang kahwin, Adakah mereka kahwin sebab meraikan agama lain ?? tidak bukan, sebab tarikh hari ni unik dan mudah untuk smbut ulang tahun next2 year....


Islam itu mudah, kita jangan sempitkan minda kita... kalau kita sambut seperti mana agama lain sambut mmg laa salah, kalau kita sambut sebab tarikh tu unik, sambut dgn peringatan bahawa taip masa bergerak, kita makin tua, memberi keinsafan dan lain2...tiada yang salah pun.... fikir2kan lah....


kita pelajari islam, kita ikut cara islam ajar... islam itu mudah tapi jangan ambil mudah ! contoh dibawah sy tnjukkan...


Situasi 1 :


Malek : woi shark, hari ini 11.11.11 jom pergi karok ! ajak awek sekali
Shark : jom2... gua dah lame tak karok


Situasi 2 :


Mael Lambung : woi, Ah Cai, hari ini 11.11.11 jom puasa sunat, esok kita pergi ziarah rumah anak2 yatim sekali lepas solat jumaat mau idok ?
Ah Cai (masuk islam) : jom, teman dah lame tak puasa sunat ni,


Kedua2 situasi menyebut pasal tarikh 11.11.11, tapi apa yang dilakukan adalah berbeza....


Maaf sekirannya pandangan saya ini salah, sila betulkan dgn cara yang baik....
Love you all fans ♥


Sharelah kalau berinformasi....hehe :)
ape pendapat korang plak??renung-renungkan dan selamat beramal...hehehe tibe2 jek..

bagi mama tarikh nie xde ape2 istimewa pun macam hari2 biase jek..laen lah kalau tarikh nie tarikh anniversary ke,birthday ke kan memang jadi tarikh pling bermakne la..ape2 pun pade sape yang birthday or anniversary jatuh pada tarikh nie..mama ucapkan....SELAMAT HARI JADI & SELAMAT ULANGTAHUN yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...