KAWAN2 MAMA..=)

Sunday, 30 October 2011

hari minggu..

Assalamualaikum salam hari minggu semua...

hari nie merupakan hari minggu yang membosankan.cuace ok redup jek.so bangun pagi2 dalam pukul 8lebih masak air untuk wat air milo n air mandi untuk yayan siap2.slalu yayan akan bangun pukul 9pagi then bagi die nyusu n maen2 jap..pastu sediakan air mandi yayan.sebelum tu masok kan baju dalam mesin basuh.hari nie kena basuh 2 trip hehe pas dah wat air milo panas then letak atas meja biar sejuk dulu.semetare sejuk time tu la bawa yayan gie mandi..bukan maen suke lagi biler dah dibogelkan tersengih2 sbab nak maen air ek..yayan belom pandai duduk tegak lagi so mandikan jap jek sbab die suke diri time mandi..dah la lasak so xde lah nak maen air lame2.kalau dah pandai duduk nanti baru lah boleh rendam lame2 sambil maen ngan rubber duck tau yayan..pas dah siap2 wangi2 kan yayan ape lagi on laptop la start on9 weee...=)

skang nie pukul 5.10petang.masok nie ntah brape kali la si yayan terjage.tadi die tengah tido dalam buai tibe2 jek nangis tapi mate pejam.takot jek tengok die nangis macam tu.mybe yayan mimpi buruk kot..sjak akhir2 nie memang slalu gak la yayan nangis time tido.biler kiter angkat dukung mate still pejam tapi nanges jek.last2 mama basuh kan muke die baru terjage n diam..yayan nie suke wat mama cuak tau.pastu bagu nyusu then maen2 jap,tukar pamperz sbab yak,maen2 lagi pastu nak nyusu tengok2 alaa....tido lagi....=( papa pun tido gak.tadi jek bangun jap makan,maen2 ngan yayan pastu sambung tido balik.geram betol la..mentang2 cuace bez huhu.nie yayan tgah tido atas riba mama la sambil mama update blog nie..jap ek mama tunjuk kan pic yayan tgah tido......

yayan tertido atas riba pas nyusu

alamak...kaki mama dah kebas..ok lah nak baringkan yayan kat atas tilam sebelah papa yayan jap.okbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...