KAWAN2 MAMA..=)

Monday, 21 November 2011

comel nyer!!

alahai kucing nie mintak simpati ke ape ni..comel jek wat muke macam tu kan hikhikhik...mama tak suke sangat ngan kucing tapi kalau papa memang suke sangat2 siap peluk la biler dah maen ngan kucing mule lah asek bersin jek mate pun gatal n merah.sebab tu biler papa nak maen ngan kucing mama marah.mama kalau kucing tu baek jek x aktif mama brani la pegang tapi kalau yang suke gigit2 ish xsuke la takot nak pegang.

kalau kat kampung 2-2 umah ade bela sekor kucing tau n dua2 ekor tu memang lah manje tapi mama tetap takot.yela manje2 pun tapi aktif gak suke gigit2.kucing kat umah parents mama name nye hitam sebab die warne hitam legam hehe.slalunyer orang mesti takot kucing hitam kan sebab dikaitkan ngan hantu n ade cakap kucing hitam nie jahat.tapi kucing kat umah family mama nie tersangat lah manje nak2 ngan abah mama.mane abah dok kat situ lah die ade.kalau dengar jek abah balik mesti die bangun walaupun tengah tido.die macam tahu2 jek tu abah tau padahal bukan nampak pun.lagi satu kalau bunyi lori atau bising2 mule lah tak tentu arah die gie lari nyorok dalam bilik.tapi kalau abah balik bawa lori die tak lari plak lagi tunggu abah kat pintu ade la bijak kan..(oh yer abah mama kije pemandu lori).lagi die nyer hobi suke cium ketiak abah hahaha serius lawak time tu bukan maen cium lagi tau.



dalam family mama sume lah sayang si hitam nie siap peluk2 lagi tu yang die lagi manje cume mama jek xbape nak manjekan kalau belai2 ade la skali dua tu pun jap takot kena cakar hehehe.hitam nie kadang2 klaka tau.memang jadi penghibur la kat umah tu.tapi biler cucu2 abah ngan mak balik memang tak layan la si hitam tu mule lah die bawa diri huhu kecian...ade dulu die pernah bunting pastu dah tahu bunting dok panjat2 dinding tangkap cicak.memang agak hyperaktif la hitam nie.pastu die keguguran.mak mama citer lah die jalan ke sana sini darah meleleh2 1 uma.pastu dah lame2 die macam meroyan + gersang kot.mule lah miang keladi wat suare menggoda die tu.bising betol nak2 time kucing jantan lalu mule lah tertonggek2 hulur vontot die tau.sumpah klaka giler.dah lah kucing jantan tu tak layan pun.selagi si hitam tak dapat selagi tu die meroyan tau.dah ko menonggek belakang jantan tu mane lah jantan tu nak nampak hahaha hitam hitam..lame2 cian plak tengok dah la baru keguguran baby die jantan2 pun dah tak pandang die lagi..

si hitam

nie jek la pict hitam yang ade dalam kamera tu pun abah lah yang snap.mama pun tak tahu biler abah snap.hitam nie "anak bongsu" abah hehehe

kucing kat umah FIL plak namenyer Comel.warnenyer kelabu.Comel nie kecik lagi tapi agak nakal suke gigit2 gak.mama kalau balik umah FIL tido kat atas tilam kat depan tv sebab buai rayyan kat luar.biler mama tido mesti die pun sebok nak tido atas tilam gak.kalau behave takpe gak nie nak gigit2 kaki orang grrr memang nie makan die..(eh termasok dialog Zizan plak hehe).kalau die nak gigit2 mama dah suruh sape2 yang ade kat mam tu bawa si Comel nie gie tempat laen.takot la mama nak pegang ade kena gigit gak nanti.kat umah FIL pun same yang paling manjekan die mesti abah gak aka father-in-law.kalau FIL panggil Rayyan tapi rayyan tak pandang FIL panggil Comel jek hehehe bukan faham pun kucing tu.tapi pict Comel mama takde snap plak.tak terpikir nak wat ntry pasal kucing.
picture dari en google
tapi kalau kat umah melake nie kucing NOT ALLOWED k.banyak jek kucing kat kuarterz nie tapi papa slalu bagi makan kat bawah jek dan sebab papa jek yang rajin bagi kucing2 tu makan maka kucing2 tu berani masok umah.mama taknak bela kucing sebab bulu die tu kang bawa virus plak.nak2 dah ade rayyan nie mestilah mama isaw.papa lagi allergik ngan bulu kucing gak.sape tak sayang oi hero2 mama nie.tapi kalau papa dah memang suke kucing tak boleh nak halang gak kan...
korang suker kucing tak??

1 comment:

miya said...

di rumah sini ada seekor kuing betina. best betul dia lepas beranak trus pasang badan hehe.. paling hot sjak 2-3 hari ni sampai 4 ekor kucing jantan kejar dia. penat ja kejar menghalau kucing2 ni keluar dr rumah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...