KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 2 December 2011

tragis berlanggar dengan lembu

Assalamualaikum semua..


ntry nie pasal kejadian yang menimpa abah mama dalam 15minit lepas.tadi mak mama dapat call dari abah mengatekan yang abah eksiden langgar lembu tak brape jauh dari umah.mama pun keluar la gie tepi jalan nampak la dari jauh keta abah benti tepi jalan tapi idak la mama gie tempat kejadian sbab moto takdak.mama pikir bahagian muncung keta teruk sbab langgar lembu kan skali abah balik ha kau muncung ok tapi cermin depan habis sume pecah berderai.aje giler..abah cakap naseb baek tak bawa laju kalau bawa dlam 80kmj mesti lagi teruk silap2 abah pun cedera.abah citer tiber2 lembu melintas and naek atas keta and langgar cermin depan habis penuh baju abah ngan cermin keta,dah la besar lembu tu.mama tengok bulu lembu pun ade lagi kat cermin tu..


abah nak aje wat report polis tapi owner tu merayu jangan and die sanggup tanggung kos baik pulih keta tu.tahu takot ek.lembu orang tu memang slalu merayap bersepah2 ade skali tu berjalan sampai umah family mama tau.teringat dulu pun abah penah eksiden ngan lembu/kambing dalam kawasan kampung gak tapi time tu abah naek moto.naek moto teruk la berdarah2 kaki sampai pergi hospital.ish3 orang kat kampung nie tak geti nak jage haiwan ternakan dorang baek2 kan.dah ramai jadi mangse.mane yang sempat break okla mane tak sempat em malang la naseb die..


baru ingat esok nak ikot mak n abah gie kije kawen umah cikgu n sedare..tapi keta cermin dah melopong tak dapek la nak gie..tak kan nak naek moto lak bawa rayyan.huhuhu sadisnyer bak kate kak iparku

p/s:: pict keta ade ambik tapi tak dapat nak upload plak coz takde kabel sob sob 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...