KAWAN2 MAMA..=)

Tuesday, 13 March 2012

pergi pasar tani tanpe papa

Assalamualaikum..

hari ahad hari tu mama pergi pasar tani ngan aida macam yang mama plan dalam entry nie.. kitorang gerak dalam pukul 9pagi..papa mesej kalau gie lambat takot pasar tani dah habes skali sampai banyak lagi barang..datang pukul 10.00 pagi pun belom tentu habis tau..sepanjang 2tahun lebih mama dok kat alor gajah nie,hari ahad hari tu la first time mama pergi pasar tani alor gajah tau huhu..best gak pasar tani kat situ.macam2 ade..tapi lepas nie nak pergi kena beli troli kecik la kalau x memang penat nak bawa barang banyak2..dan akibatnyer tangan kiri mama sakit sangat sampai xleh tido malam tu.papa balik dari kelantan ape lagi ngadu la n mintak urutkan..papa cakap "manje sangat badan tu" yelah selame nie kan papa yang tukang bawa barang2 tu sume.mama juz dukung rayyan jek skali nie gie ngan aida takkan nak suruh aida bawa barang2 plak biar lah die dukung rayyan.dukung rayyan pun dah penat tau..

mase otw..rayyan xde mood lg

me n aida

kat pasar tani mama beli ayam,sayur,kuih deram panas2,nasi lemak n mihun soto untuk breakfast,coconut shake,kek coklat lembap n majalah Pa&Ma..oh citer pasal majalah Pa&Ma, mama ade nak btau citer gempak ni hehe xde la gempak sangat..tunggu next entry yer..hikss

mule2 plan nak ambik pic pasar tani n ape yang kitorang beli skali lupe plak.tangan pun penuh bawa barang ngan sakit tangan lagi..sampai2 umah terus makan ngan kepenatan n kelaparan so x dan nak snap2.dah siap makan rehat jap layan rayyan terus siap2 nak masak.tu pun tengah sibok nak masak, rayyan menangis nak mama gak..kejap2 susu kan pastu maen2 nanges lagi nak tido plak..aishh lambat la siap memasak..naseb baek aida ade tolong jage kalau takde memang xdapat la nak memasak..mama masak sup ayam pedas campur ngan cauliflower,baby corn n carrot jek + telor sosej dadar (telor gaul ngan sosej)..mama ade ajak skali adek mama yang encem, Dius datang makan kat umah skali..banyak tu mama masak.memang saje masak banyak2 mane tahu papa sampai tengah malam lapar ke kan..tapi papa sampai pukul 2.30pagi takdenyer nak makan.

my adek,dius

malam tu FIL,MIL & BIL mama datang singgah umah nak tengok rayyan.siap lah bawa kan baju2 untuk rayyan n buah mangge n jambu air untuk mama.dorang baru balik dari Perak gie umah sedare untuk antar kad jemputan Pakngah Rayyan..pakngah Rayyan kawen bulan Mei nanti..tak sabar la mesti meriah..hikhik..sempat lah FIL & BIL mama makan skali.naseb baek mama lom makan lagi sebab nasi tinggal cikit.so mama masak nasi laen untuk mama la.lepas rayyan dah tido baru makan..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...