KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 16 March 2012

haiwan peliharaan rayyan

Assalamualaikum & salam Jumaat semua...

korang suke binatang ape ek?kalau rayyan, mama nampak die suke sangat kucing.kalau die nampak kucing tu memang die geram lah.tersengih2 die merangkak kat kucing tu sampaikan kucing pun takot ngan die.tapi mama TAKKAN bagi rayyan sentuh kucing sebab bulu kucing bahaye kan untuk bayi macam rayyan..lagipon keturunan rayyan belah papa ade penyakit semput tu yang risiko rayyan untuk semput agak tinggi walaupun buat mase nie belom nampak lagi tande2 semput.and dat's why jugak mama taknak bagi rayyan sentuh kucing..

disebabkan rayyan suke sangat kucing, maka mama pun belikan lah patung kucing untuk rayyan yang gune bateri..

hola...my name is Bobby...(mama yang pandai2 bg name hehe)

mase first time rayyan dapat bobby ni punyerlah die suke nak3 biler tengok bobby jalan pastu mengiau lagi bertambah3 geram die tau.tapi biler dapat terus die ketuk3 si bobby ke lantai huhuhu...nie kalau kucing betol confirm mati..

tapi ade skali tu mase rayyan tengah maen ngan papa tibe2 papa panggil mama suruh tengok ape rayyan buat..nak tahu ape rayyan buat??die tunduk kepale n kiss si bobby macam die slalu buat gaye nak kiss mama tu..hahaha sweet giler tapi xsempat nak snap gambar sebab rayyan dah angkat kepale semula biler nampak mama datang kat die..dan rayyan dah faham biler mama tanye mane meow aka bobby?sambil buat bunyi meow and rayyan pun tercari2 mane meow die.biler die dah nampak teros pegang bobby..memang bangge giler lah time tu sebab rayyan dah faham ape kiter cakap..

tapi bukan setakat meow jek haiwan peliharaan rayyan tau..ade lagi....





'haiwan peliharaan' rayyan :: worm,cat,fish,duck,elephant,ball (eh ball bukan sejenis haiwan k)




ade lagi sebenarnyer yang tinggalkan kat kampung si sheepy ngan barney rayyan.saje tinggalkn kat kampung cikit nanti takde lah tiap kali balik kampung kena angkut sume 'haiwan' rayyan hehe


p/s :: papa baru beli hp sony ericsson xperia neo..kamera 8megapixel..cantik woo....ok mama jelez..mama pakai sony ericsson xperia x8 jek..kamera 3.2mp jek....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...