KAWAN2 MAMA..=)

Thursday, 23 February 2012

tibe-tibe teringin nak makan nie plak..

nie bukan ngidam sebab pregnant tau tapi tibe2 jek teringin nak makan hehe..pregnant lambat lagi kot..insyaAllah tunggu rayyan dah 2 tahun nanti mama bagi adik yer hehe..mama tibe2 teringin nak makan kuih deram or orang laen panggil kuih telinge keling ek..so balik dari KD tadi mama cakap ngan papa benti kat gerai2 tepi jalan yg banyak terdapat kat alor gajah ni.nak beli kuih deram.biler tiber kat salah satu gerai tu mama tengok die tulis 3 makanan rm10 so kena la mama pilih lagi 2 makanan.mama ambik kuih deram,kuih bangkit ngan lagi 1 ntah ape name ntah huhu


nie lah kuih deram aka kuih telinga keling.tapi kering sangat la tercekik mama makan

yang nie kuih bangkit.kalau gie supermarket mama ade perasan papa mesti belek kuih bangkit tapi die tak beli.biler mama tanye nape tak beli?papa jawab orang cine wat xnak la..so mama teringat papa teringin nak makan kuih bangkit tu yang mama beli.penjual tu cakap ade perisa pandan,asli,strawberi ngan ape ntah.so mama try la beli konon2 perisa strawbery ni tapi xde rase strawbery pun.naseb baek sedap rangup lagi tu

kuih yang belang2 ni slalu jual dalam bungkusan kertas warne pink tau.tapi yang nie die wat moden cikit jadi la camni.tapi tak bez sangat.terlalu kering.tadi mama bagi papa try rase cikit.tapi papa tak suke.papa cakap rase die pelik sangat takleh nak telan.habis papa dok ludah2 huhu jakun la papa nie..

mase beli tu penjual tu tanye nak balik mane sebab ingatkan mama orang jauh kot hehe mama pun jawab la nak balik ADTEC jek.."la dok dekat sini je ke..dah lame ke dok sini??mama jawab "lame la gak..jarang datang beli sini"...huhu pakcik oi banyak kot gerai2 sepanjang jalan alor gajah nie jual barang2 yang same confirm2 la pakcik tak penah nampak saye..lagi pun sepanjang dok kat alor gajah nie dah dekat 2 tahun memang jarang sangat singgah gerai2 camni..ade la 2 3kali kot hikhik..

kalau sape2 lalu jalan alor gajah nie sila lah singgah kat gerai2 yang berderet kat tepi jalan tu yer..macam2 ade...hehe

2 comments:

miya said...

kesian keling kna makn telinga dia.hehe.. bangsa mum akak ada kuih ni jugak, sama rasa tapi bentuk lain, nama pun lain.

Mama Rayyan said...

dorang panggil ape kuih tu kak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...