KAWAN2 MAMA..=)

Sunday, 26 February 2012

jom jom jom..jom heboh heboh!!

Assalamualaikum..

alamak mama dah miss sehari untuk update blog pulak sebab nyer ader masalah ngan wireless kat kuarterz nie..nie pun naseb baek papa top up broadband kalau x bosan la mama hari nie..

semalam 1st time mama n rayyan gie jom heboh..caye x caye x hehe..tapi memang betol mama cakap sepanjang hidop mama semalam la buat pertame kali mama pergi jom heboh tau..huhu sedih jek kan..nak buat caner takde orang nak bawa..jauh lak tu dari umah mama..cer buat jom heboh kat Muar,Johor confirm2 la  mama akan pergi hehe..

sebelum gerak kiter posing dulu kat umah hehe

kitorang bertolak dari umah dalam pukul 6.00 petang lebih kurang la  sebab time tu cuace dah redup.mase sampai jek kat area MITC jalan sesak giler.sampaikan kat atas divider yang tengah2 jalan pun dorang lenjan parking keta.ajer dasat betol pengunjung jom heboh nie ek huhu..tengah2 nak mencari parking tibe2 mama nampak ade sorang perempuan ni jatuh pengsan kat tepi jalan.upernyer pregnant akak tu.kecian nyer..mesti pitam sebab penat sangat plus cuace panas dah tu bersesak2 plak ngan orang ramai kan..harap2 akak tu n kandungan die ok...then akhirnyer kitorang dapat gak parking keta.naseb baek tak jauh sangat..rayyan time dah sampai die boleh tido lagi plak.alhamdulillah la die tak meragam sepanjang kat jom heboh tu.

rayyan said :: eh2 asal aku kat luar plak ni bukan tadi aku tido atas riba papa ke????

comel tak papa pakai beg angrybird hikhik

dah parking keta kiter posing2 dulu..
tengok muke rayyan tengah blur lagi

oh lupe plak nak bitau.kitorang pergi ngan kawan mama n papa yang datang dari KL.dorang stay umah kami 2 malam.dah lame gak kitorang tak jumpe ade lah  dalam setahun lebih kot..dorang sampai petang jumaat.ahad petang tadi baru dorang gerak balik KL semula.yang klakar nyer boleh plak Balam (yang lelaki baju hitam) tak cayer papa dah ade anak haha.die boleh cakap "last jumpe alang (panggilan untuk papa) boleh lagi lawan game counter strike sampai pagi skang nie jumpe tengok dah buai tidokan anak plak"tu yang die rase cam tak caye jek hehehe

dah sampai tapak jom heboh  mama ingatkan banyak la kemah jualan dalam tapak jom heboh upernyer kemah banyak2 tu kemah expo upernyer kat tepi2 jek..mase kat jom heboh tu mama nampak la artis.Tasha Shila ngan Azza Elite jek..tengok Tasha pun sombong xkenal mama so mama pun wat tak kenal gak la (perasan betol mama ni hikhik)

nie kawan mama yang lagi sorang.Meen namenyer..(awek balam)

papa,balam n rayyan (ala cian rayyan nampak kepale jek)


3 of us (green family hehe)

kitorang datang pun dah petang so banyak gerai2 yang ade artis sume dah tutup.artis pun dah balik hotel rehat agaknyer.so mama dapat la beli makanan cikit..cam  xbanyak sangat la kat melaka nie.gerai mamee takde pun kecewe jek..yang dapat beli juz London Swiss Roll ngan Fudo jek.tu pun yang dapat perisa pandan n butter jek banyak.perisa coklat nan adoo huhu..lagi mama beli air Lite Yo keluaran Nutrigen..

makanan2 yang dijual die booth jom heboh


after dah penat pusing2 kitorang pun singgah makan kat gerai yang ade kat expo..mama order char kuey tiaw.papa,balam n meen makan mihun sup..mama ingatkan banyak la char kuet tiaw die tapi alahai cikit sangat tak puas makan naseb baek ade udang besar 2 ekor huhu..




hikhik sory dah habis makan baru ingat nak snap...

dah sudah isi tangki n cas bateri kiter sambung jalan2 lagi ke gerai2 expo yang banyak tu..tapi takde beli ape2 pun juz beli patung kucing yang ade bateri untuk rayyan jek.rayyan kan suke kucing tapi mama taknak die pegang kucing so mama mintak papa belikan patung kucing untuk rayyan jek..tu pun rayyan bukan maen geram lagi tergelak2 die tengok kucing tu jalan sambil mengiau hehe


rayyan dah kena dukung jelah..cian die asek dok dalam stroller jek..
so stroller jadi tempat bawa barang banyak2 la hihi


haha rayyan takot ngan clown nie.mule2 rayyan sebok tengok clown nie wat belon sekali  clown tu tengok rayyan terus rayyan nanges hahaha mau tak takot tengok la die pakai topeng camtu boleh nitemare tau huhu

mama n papa angkat rayyan hehe
2hari 2malam dorang stay umah,rayyan pun dah mesre sebab dorang rajin melayan rayyan

wah!!panjang betok entry mama dok citer pasal jom heboh ek hehe.almaklumler banyak sangat pict yang kami snap..lepas dah puas puas jelajah sume gerai ape lagi balik la sume dah berpeluh2 huhu tapi tibe kat umah masing2 kelaparan plak.so balam n meen kuar semula gie tapau makanan hehe perghh penat mama nak siapkan 1 entry ni cikit punyer lame.mate pun dah ngantok gak ni so tido dulu la kbai...






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...