KAWAN2 MAMA..=)

Thursday, 23 February 2012

check up 8bulan

tadi pergi KD lambat cikit dekat pukul 11 pagi baru gerak sebab rayyan lambat bangun.puas panggil nama die tapi berat jek mate nak buka.lepas turun buai sebab rayyan nak nyusu boleh plak  die sambung tido kat bawah.then mama mesej papa tanye nak kejot rayyan or tunggu rayyan bangun sendiri?papa cakap suke hati n suh mama siap2 dulu.lepas mama dah bersiap tinggal nak kejotkan hero kecik ni plak.slalu kalau mama panggil name rayyan die bangun tapi kali nie susah plak.tulah sape suruh bangun awal lagi kan dah ngantuk..rayyan juz ngeliat2 jek tapi mate tetap rapat.

tengok la tu hero kecik nie tido sampai nampak pusat huhu

last2 mama buka slow2 suar die n baju baru lah rayyan terjage.dengan lemah-lembot betol mama kejotkan rayyan hehe.naseb baek rayyan tak nanges (rayyan memang jarang nanges time bangon tido) juz kecian tengok muke die mamai huhu.pastu terus mama masok kan dalam tab mandi baru la segar mate sambil tersengih-sengih.

dah siap2 mama terus bawa rayyan tunggu papa kat bawah kuarters.sementare tunggu papa sampai haruslah kiter snap2 kan rayyan hehehe





eh3 papa dah sampai la jom rayyan..

so tadi kat KD timbang rayyan 7.9kg jek..ingatkan dah jejak 8kg hehe..walaupun rayyan banyak makan pun naek tak banyak.nurse cakap sebab rayyan aktif.mesti die asek nak berdiri jek kan..memang betol pun tak tahu dok diam budak kecik nie.sebab tu berat xbanyak naek.takpelah janji anak mama sentiase sehat,aktif n  sentiase berselera nak makan dah cukup bagos.alhamdulillah la sejak lahir rayyan tak penah lagi demam.berkat susu mama la kan..alhamdulillah syukur sangat2..

nie perbualan mama antare nurse KD
nurse :: dah bagi rayyan makan telor ke?
mama :: belom..eh dah boleh bagi rayyan makan telor ke?
nurse :: dah boleh.nak tahu samada rayyan ade alergik tak ngan telor.tak kisah la ape2 yang berasaskan telor.kek ke ape ke..
mama :: telor rebus dah boleh gak ke?telor putih ngan kuning pun boleh?? 
nurse :: yer boleh..
(ish mama ni tak faham bahase ke dah nurse tu cakap ape2 yg berasaskn telor..hehe saje nak kan kepastian)

ekceli..sebelum2 ni mama dah banyak bagi rayyan makan kek tapi serius mama lupe dalam kek ade gune telor.so rayyan dah banyak kali makan kek takde effect ape2 pn..maknenyer rayyan xde allergic ape2 la kan..hehe alhamdulillah...

2 comments:

miya said...

beg dia anggeribed la! hihi.. mesti da penat kejar2 dia skrg kan.

Mama Rayyan said...

hehe skg ni jln bw beg tu jelah anor dah xyah bw handag laen lg..rayyan x pandai jln lagi merangkak jek tu pun dah lasak gak tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...