KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 9 September 2011

good boy anak mama

Assalamualaikum semua..

mama nak citer cikit pasal Ryan..mama ade cakap kan Ryan nie kalau nak tido mesti die nangis2 dulu macam kena dera baru die senang tido sbab penat nangis kot tapi sejak balik melaka semula perangai die tu da kurang la tak tahu sebab memang ade "benda" kacau or memang die nak buai...nape mama cakap macam tu??sebab..mase kat kampung biler  pergi beraye Ryan akan nangis2 macam kena dera tau..mama pikir die nangis sbab nak tido dalam buai gak..kalau kiter masok kan dalam buai memang senyap n trus tido..PIL pun suh la papa ambik air tangkal bawa Ryan kat umah orang yang slalu FIL gi berurut tapi jauh plus da malam tak kan nak bawa Ryan plak kan so tertangguh la...plak tu ade orang cakap takot Ryan nangis jek sbab xleh bawa name panjang2..nonsense btol la..name mama bagi punyer la baek maknenyer xkan la sbab tu kot..mama bengang la.xde kena mengena langsong nangis ngan name..huh!

pastu hari sebelom nak balik melaka mama n papa bawa Ryan balik umah PIL dulu sbab pak ngah nak balik.papa cakap xyah bawa buai sbab plan nak singgah jap jek..tapi xsangke lak sampai malam..petang tu ikot mak long Ryan(akak papa) pergi Giant jap..ondeway ke Giant elok jek Ryan tido then masok dalam stroller..sepanjang dalam Giant Ryan ok la biler die terjage nangis jap jek bawa dukung ok la x nangis tapi tibe umah die nangis plak..memang macam sakit sangat la..MIL bawa kuar besi buai adik papa dulu tapi xde spring die la so kena ayun jek..masok buai ok trus tido tapi xlame pastu smbung nangis kuat2..PIL pun ajak pergi mintak tangkal..kat umah pakcik yang wat kan air tangkal cakap ade "benda" kat Ryan..pakcik tu cakap "benda" tu ada pada penyangkut baju yang ade sepit2..penyangkit baju tu Cik Yin Ryan belikan..mama da isaw jek..then pakcik tu bagi air tangkal suh Ryan minom air lebihnyer sapu kat Ryan dari atas sampai bawah.sebelum tu kena selawat dulu 3x..tapi same jek tetap nangis..ondeway balik umah family mama pun nangis gak mama bagi susu xnak tapi bagi puting tipu nak plak..then baru die senyap n tido..sampai2 umah trus masok buai n Ryan tido sampai pagi..pagi esoknyer kami gerak balik melake..MIL suh bawa air tangkal balik melake yela sbab kat melaka nie pun ade gak "benda" macam tu.tapi so far sepanjang bulan puase ritu bawa Ryan dok melaka xde la gangguan myb sbab sume kene ikat kan huhu..

sejak balik melaka nie ok la Ryan behave xde lagi nangis macam kene dera.tu yang bleh bawa g jalan2 hehe..hari senin ritu bawa gi raye umah BFF mama kat Rembia.b4 pergi Ryan tgah tido n mase angkat bawa naek keta pun still tido gak sepanjang jalan,kat umah BFF mama pun same..ni mesti Ryan balas dendam tido sbab semalam tido lambat sbab xdapat buai hehe..semua da geram nak dukung tapi mama xbagi sbab tkot die terjage kang nagis plak huhu tu yang pantang Ryan terjage sumer berebut nak dukung hehe tapi die terjage nangis2 la nak susu tengok Ryan xbenti nangis baru bagi mama then kami balik jek n nyusu kan dalam keta..jap je pun die nyusu pastu tido lak huhu esok nyer plak bawa Ryan pergi Tesco for da 1st time..mase tu memang Ryan behave sangat2 tau xmenangis langsung..dok kat troli yang ade tempat baby baring tu elok jek hehe.tapi sejuk sangat la mama luper ingat kan Tesco xsejuk sangat macam Giant tu yang pakai kan Ryan baju tido tapi lengan pendek tapi naseb baek Ryan nie jenis tahan sejuk so xde la die meragam..biler da lame sangat n Ryan da ngantok muler la die merengek so mama pun sumbat la puting tipu.elok jek mate pun makin stim then terus terlelap sambil pegang jari mama comel jek..tapi sayang mama xsempat nak snap pict time tu rugi giler!!yela time tu da ondeway nak ke kereta.tapi naseb baek papa ade snap pict time mule2 baring kan die atas troly tu..


harap2 sepanjang dok melake xde la "benda" yang ganggu anak mama nie..


YA ALLAH YA TUHANKU..KAU JAUHKAN LAH ANAK KU DARI GANGGUAN SYAITAN YANG DURJANA..AMIN AMIN YARABBALALAMIN...

p/s:: boleh caye ke ade "benda" pade Ryan??em entah la yang penting sekarang nie Ryan da xde nangis2 macam kene dera lagi huhuhu




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...