KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 20 April 2012

rayyan check up 10 bulan

macam tak percaye jek anak mama dah nak masok 10bulan..kejap jek dah besar kan akal pun dah banyak gak tu makin bijak makin kelakar hehe lagi 2bulan jek lagi nak celebrate bufday yer rayyan sayang mama hehehe


ok semalam mama bawa rayyan pergi check up untuk 10bulan..alah datang just timbang berat jek dan tanyer ade ape2 masalah ke tak?so far rayyan sihat2 n takde ape2 masalah lah..nak tahu tak berat rayyan berape semalam??8.2kg...ok lah tu naek jugak berat kan..kire banyak gak lah berat die naek untuk bulan nie..bulan lepas berat die 7.5kg...

rayyan nie makan boleh tahan kuat jugak tapi badan tetap nampak kecik..like mama kan..hehe kalau time die makan ade cabaran gak tau.setiap kali lepas suap mesti die gerak ke tempat laen so terpakse lah mama pun ikot die jugak.emm..mak mama cakap memang kena layankan kalau tak memang lambat lah die habis makan...

oh yer semalam mase nak nak bukakan baju n pampers rayyan untuk timbang, rayyan dah mule takot sebab nurse tu tengok jek rayyan.time tu bukan maen kuat die pagang tudung mama tau huhuhu then mase nak letak rayyan atas penimbang boleh die nanges kuat2 aiyoo...buat malu je lah rayyan nie tau.mybe sebab die tak penah nampak nurse tu kot..lagipun semalam kami pergi klinik desa laen sebab klinik desa yang selalu pergi tu tengah ade construction pembinaan laluan keretapi yang baru so that's why lah nurse2 klinik lame tumpang kat klinik baru..amboih panjang lebar penerangan mama ek hikhik lepas dah timbang cepat2 pakaikan pampers sampaikan papa pun tolong tenangkan rayyan hahaha malu betol naseb baek tak ramai orang time tu..

mase dah dukung rayyan bawa ke kerusi nak pakaikan baju, mulot die membebel2 cakap ape ntah..aishh rayyan..rayyan..sampai biler lah nak takot ngan orang ek...

ala..rayyan tak tengok kamera plak...


ha..baru ok tapi awat masyem lak muke tu rayyan oi...
ok rayyan takde mood nak bergambar ek?okbye....


p/s :: petang nie balik kampung lagi...letih nyer tiap2 minggu nak packing barang huhhu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...