KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 13 April 2012

happy birthday suamiku...ke 25tahun

tanggal 6 april 2012 hari tu bersamaan hari jumaat..genaplah usia papa 25 tahun..mama sebenarnyer suke nak buat kan suprise untuk orang tersayang tapi disebabkan financial problem, mama buat ape yang mampu jelah..naseb baek papa pun jenis tak kisah...

so hari tu mase papa pergi sukan kat mersing kan mama n rayyan kena stay kat kampun kan??time papa balik kampung plak genap2 hari bufday papa so mama plan lah nak suprisekan papa..mama beli kek,buat pulut kuning dengan ayam kari jek..mama plan nanti papa sampai biar die rehat dulu baru mama nak suprisekan die bawa kuaar kek siap lilin tapi hari tu papa balik awal plak dalam pukul 4petang.dah lah time tu mama ngan rayyan tengah tido dalam bilik.sekali mama sedar vibrate henfon tengok papa call.biler mama jawab dengar suare suruh buka pintu.aik no papa tapi nape suare abah mama plak??mama dah lah tengah blur2 biler buka pintu bilik eh3 bufday boy dah balik huhu uper2nyer dah banyak kali abah n mak mama kejotkan mama suruh buka pintu tapi serius mama tak dengar langsung huhu confirm tido mati..yelah baru tido kot time.rase mama tertido pukul 3lebih sebelum tu mama bunyi kereta ingatkan papa balik upernyer bunyi teksi orang depan tak sangke betol2 papa balik awal heheh

eh3 balik kepada suprise mama, mama mase tu kan mamai lagi pastu papa cakap nak makan lapar.so mama pun hidangkan lah makan..mase papa makan mama hidangkan lah sekali pulut kuning..lepas tu baru mama kuarkan kek n nyanyi lagu bufday untuk papa n adiahkan kiss skali hehhe..mase tu mama berdua jek kat dapur.konon nak pasang lilin tapi papa taknak lak die segan huhu.time nak potong kek, tok wan rayyan datang n wish buday kat papa.adik mama pun baru kuar salam n wish kat papa hehehe..

kek nie biase jek boleh plak mase beli kek mama xsempat nak suruh indon tu tulis kat kek, die dah saiap2 packing masok kotak n plastik.mase die packing mama tengah tengok2 roti sekali die dah siap packing mama malas lah nak suruh die kuarkn balik lagipun nak cepat time tu..then mama dapat idea untuk tulis sendri guna choc rice..alamak tak bape nak cantik la malu nak tunjuk sini.maklum lah tangan tak brseni huhuhu nak tengok ke??jangan ejek tau..hihihihi


tulis I LOVE U jek..tulisan pun ade besor ade kecik. U pun senget hahaha belasah jelah..mase mama tunjuk kek tu papa tengok jek..huhu papa nie susah cikit nak tunjuk sayang die.plus dengan pemalu tak sudah die tu kan..tapi kalau kat umah sendiri mesti tak malu sangat kot..janji terlaksana hajat mama nak buat suprise untuk mama ok lah..papa pun suke  gak hikhik

teringat dulu mase tahun pertame couple mama ngan papa ade celebrate bufday kami.yelah bufday mama ngan papa kan same bulan april tapi mama 26 april nanti.mase tu kitorang celebrate kat Gunung Ledang ngan kawan2 mama n papa..seronok sangat time tu



alololo sweetnyer makan bersuap ek hehe..rindu sangat time nie..kalau perasan rantai yang papa pakai tu sebenarnyer rantai mama.papa tak suke mama pakai rantai tu so papa adiahkn mama rantai yang mama pakai time tu..seronok la time nie sebab ade geng2 yang kepale senget n maen colek krom kek kat muke..mama nak upload pict tu tapi henfon canggih papa tengah cas pulak..next time la yer kalau de mase mama upload hikhik


p/s :: em...bufday mama tak lame lagi dapat ape agaknyer dari papa ek..dah gaji time tu huhu.em tak harap sangat pun sebab dah biase..uhukuhuk


1 comment:

miya said...

happy befday papa!! eh,,, birasku.. hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...