KAWAN2 MAMA..=)

Friday, 26 August 2011

ceriter di kampung

Assalamualaikum..

gud morning guyz..wat pe 2??ha..da start anyam ketupat??nga sambung shopping raye..amboi3....hehehe mama skang ni da selamat smpai kampung umah mentua..da selamat berbuke n bersahur same2 da...hari nie nak balik umah mama untuk berbuke same ngan my family plak hehe suke3...

ok nak citer pasal anak mama si tecik Ryan..semalam 25/8 bawa Ryan ambik injection untuk umur 2bulan(27/8 baru genap 2bulan yer) ntah pe name injection 2 mama lupe plak huhu orang cakap kalau injection 2 most bby akan demam n i'm so worried bout dat..pagi 2 mase waktu sahur Ryan terjage(Ryan slalunyer memang akan terjage time buke & sahur) nak nyusu then die xtido tau pkul 7 baru tido semule myb die risau kot nk kena inject hehe..pastu pkul 9lbih baru Ryan bangun semula then mandikan n tunggu papa ambik..mase nak gi klinik 2 mama plak yg rase berdebar2 macam mama yang nak kena inject hhuhu..mule2 ingatkan mase Ryan kena inject die akan nangis kuat2 plus die memang tgah ngantok sangat time 2..tapi biler inject x nangis mcam mama pk pun tau juz nangis cikit je la..myb Ryan da lali n serasi kot ngan jarum  huhu(mse 1month Ryan hari2 kena ambik darah sbab jaundis)..gud boy la ank mama ni cyg die sangat2...nurse ade bekalkan ubat deman n syringe kalau2 demam..then nak balik masok jek keta trus zZzZzZzZ...senang btol ank mama tido hehee.sampai jek uma trus sapu vick kat tempat cucuk untuk lancarkan aliran drah(nurse cakap la..) nak bagi ubat tapi Ryan tido plak so tunggu die bangon la..beter bagi ubat untuk elak kan demam kan..

ubat pertama Ryan

cian dak tecik kena inject..





petang plak kitorang da mulekan pjalanan untuk balik kampung...awal papaRyan ambik cuti mama ingatkan hari nie papa kije lagi...sronok weh balik kampung wehoo...papaRyan ade belikan 3jenis biskut raye untuk MIL..untuk tambah koleksi biskut raye kat umah MIL.MIL mama da wat 4jenis biskut,nanti siblings papa yang laen pun ade belikan gak.nie la biskut raye yang papa beli..chocolate chip,snow ball n lagi 1 xtahu pe name nyer papa lupe hehehe..


biskut raye untuk MIL


snow ball

biskut xtahu name hehe

chocolate chip



p/s::cambest plak bahasekan panggilan dalam blog nie as mama hehe..yela da jadi mama kater kan...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...