KAWAN2 MAMA..=)

Wednesday, 5 October 2011

FAMILY DAY

Assalamualaikum....(kalau nak bace full story jangan lupe klik "sila klik untuk citer seterusnyer" tau)

geram betol la mama nak update blog asik xleh nak login jek blog ni pe masalah ntah grr...naseb baek hari nie boleh klu x mama nak majok lame2 huhuhu banyak story mama nak share kat dalam blog nie tau da penuh dalam kotak fikiran mama nie aceceh heheh..hari Sabtu ritu office papa ade wat family day kat Desa Waterpark.kami bertolak pukul 7.30pagi naek bas..ape lagi kena kejutkan yayan mandi pukul 6pagi la hehe naseb baek yayan x meragam..

 b4 bertolak posing dulu dalam bas hehe

mase kat dalam bas mule2 yayan ok la tapi lame2 die da bosan sbab lame sangat nak tunggu bas ni gerak..lagipun die dah mule ngantok..mase yayan mule merengek ramai la officemate papa tolong dukung kan bawa jalan2..pas bas gerak yayan mule la tido tapi jap jek la sbab rombongan benti kat R&R Seremban untuk bfast then masok balik dalambas yayan mule merengek semula.mama bagi susu pun xnak menangis2 lak die dalam bas tu huhu mama xtahu nak watpe pastu ade sorang staff mama panggil Kak Bed tapi die gelarkan nenek kat yayan nak tolong pujuk..mase yayan dok atas riba mama tengok syok lak die tido geram betol mama ngan budak manje nie tau..lena die tido sampai la tibe kat waterpark tu..

 yayan ngan nenek angkat hehe



biler turun jek dari bas baru yayan terjage huhu..sampai2 sane tengok da ramai staff berkumpul sbab ramai yang pergi naek keta sendiri.so papa pun pergi lah daftar..cuace hari tu panas sangat2.yayan nie da la jenis xtahan panas pe lagi meragam la die..mama ingat dapat la tengok dorang wat aktvt air smbil snap pict tapi hmmm yayan da meragam mama bawa lepak dalam surau je la..papa pun tak dapat maen air tau cian papa..lepak dlam surau bez la sejuk tapi yayan susah nak tido plak sbab xdapat buai..aduhh meraung2 la die dalam tu macam mama dera die..siap mama panggil papa lagi tau da lah dok dlam surau perempuan naseb baek xde orang laen masok hehe pas dah pujuk3 dodoi3 buka lagu baru la yayan tido then papa kuar semula untuk cabutan bertuah..cube teka papa dapat pe??nanti mama citer next ntry la hehe


 yayan baru bangon tido
masyam nyer muke anak mama nie..

pastu dalam pukul 2lebih hari makin papa ajak lepak dalam bas jek sbab time tu aktvt sendri.papa kan tak bawa baju mandi so daripade tunggu baek lepak alam bas ade akon,boleh tido,tengok tv..kitorang lepak sampai la yang laen puas mandi dalam pukul 5ptg gitu..yayan sejak masok dalam bas smpai pukul 6ptg baru bgon..syok la tu..mama jek xdapat tido sbab xselesa nak tido smbil riba kan yayan takot terlepas plak huhu.tibe ADTEC dalam pukul 7lebih..fuhh penat betol rase sehari suntuk nie..tahun depan nyer family day baru lah boleh bawa yayan maen air..harus belikan yayan baju mandi nie hehhe



 nie mase lepak dalam bas


 tidor jek..

p/s:: tahun nie baju family day warne hijau tu yang sume pakai baju warne ijau yayan jek xde baju ijau...
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...