KAWAN2 MAMA..=)

Sunday, 9 October 2011

tetamu istimewa

Assalamualaikum..

selamat hari minggu..ape aktiviti korang hari nie?mama n family gie mane2 pun sebab hari nie tok wan n tok aki yayan (parents mama)nak datang umah..kawan baik mama pun nak datang gak..sape lagi cik AidaNadiah la hehe sebab die jek yang paling dekat ngan umah mama so die lah yang slalu datang tengok yayan..mereka sumer cakap nak datang tengahari so mama bangun lambat cikit la hari nie sbab yayan pun bangun lambat hari nie hehehe slalu yayan pukul 8lebih dah bangun tapi hari nie yayan bangun pukul 10.00 pagi ok..tapi xde lah mama saing die bangun mama bangun awal cikit jek dari yayan hehhe..mase nak mandikan yayan dalam pukul 10 lebih mama dapat mesej dari mak mama cakap dah ondeway...huhu pe lagi kelam-kabut la kemas umah...aishh kate tengahari skali gerak awal lar da xsabar nak jumpe cucu la tu...

mama hari nie cadang nak wat murtabak megi @ pizza megi.skali mereka sumer sampai awal Aida pun same sampai awal time mama belum siap ape2 lagi..mama ape lagi muler lah masak serba tak kena dah xtahu nak start masak mane dulu hahaha naseb baek Aida tolong kat dapur n yayan lak tok wan jage.ha semalam mama ade cakap mak mama ade nak bawa daun untuk ubat yayan kan..ha nie lah daun nyer..tak tahu la pe name daun nie..daun nie tumbuh kat tanah..daun nie mak mama gosokkan ngan kapur cikit sampai buih pastu sapu kat dada yayan..jiran mak bagi petua nie.die slalu wat kat anak cucu nyer sampai skang xpenah semput.harap2 sapu kat yayan 2-3 kali jek hilang lah kahak die ek amin...


yayan klaka betol hari nie..tadi mase mama dukung die n mak mama datang kat yayan nak sapu daun tue serentak ngan cik Aida nie nak tegur yayan tibe2 yayan boleh cemik plak..haha klaka betol muke die time tu..takot kot sumer kerumun kat die..sedih sangat die nangis time tu..harinie baru mama perasan yang anak mama nie pemalu orangnyer biler ramai sangat orang.macam tadi time ramai orang xde dengar pun suare die yang becok tu tau..slalu membebel jek siap maen air liur tapi tadi senyap jek..dok kat atok aki pun senyap jek..mama tegur pun malu2 die nak senyum..alahai anak bujang mama nie pemalu macam papa upernyer yer...biler cik Aida balek,tok aki tido dalam bilik baru lah yayan nak berbual2 ngan tok wan,baru lah peramah hahaha

kejap je lah parents mama lepak sebab ayah mama ade hal plak..oh lupe plak pak ndak yayan(adik mama) ade kirimkam toys untuk yayan..bear stacker.ape lah pak ndak nie ingat yayan dah besar ke blikan toy untuk 6months&up huhu tapi takpelah yayan pun dah boleh gak nampak toy tu die asek tengok jek tau hehe nanti lah mama carikan soft toys untuk yayan k...



p/s:: pict murtabak@pizza megi x snap pun sebab xbape cantik macam mama buat dulu tapi yang penting sedap bukan mama cakap tapi parents mama cakap papa yayan pun makan banyak gak  hehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...