KAWAN2 MAMA..=)

Tuesday, 14 June 2011

berpeluh-peluh...

Assalamualaikum....
Ape khabar semua hri nie?sihat?alhamdulillah...eh nape ek tajuk n3 nie "berpeluh-peluh"? aku g bersukan ke??hehe xde la actually malam tadi aku rase panas sangat xtahu la nape myb sbb nak ujan ke atau aku jek yg rase panas..tengok en husbnd syok jek tido...da macam2 gaye aku wat malam tadi tetap x selesa..rase macam nak bogel semua pun ade gak tapi takot masok angin jek...sekarang nie memang tiap2 hari baik siang@malam memang aku lebih selesa pakai singlet n short@boxer jek..kadang2 en husbnd punyer pun aku rembat pakai gak hehehe dok uma sendiri kan leh la pakai macam 2 cube dok uma family terpakse la pakai tshirt n suar panjang da la kat uma mak aku 2 panas sbb keliling uma da xde pkok bsar...tapi kalu uma PIL sjuk gak la..

berbalik cite malam tadi..aku skang nie kena tido kaki letak tinggi2 supaye kurang cikit bengkak kaki nie..memang x selesa tido macam 2 lagi 1 hal kaki aku yg letak atas bantal 2 berpeluh-peluh..badan muke jangan cakap la da bsah wpun buka kipas level 4(slalu level 4 mmg sejuk) n baring btol2 bawah kipas (maknenyer hampir hujung katil la sb kipas siling main room 2 jauh ckit) ngan baju pun da terselak sampai atas,selimot memang x sentuh la..pastu asik bangun kencing jek wpun dalam keadaan panas..masok toilet pun berpeluh-peluh..perghh rase nak mandi jek tapi mak aku selalu pesan jangan mandi malam2 tkot anak semput...ade gak aku rase macam nak jek tido kat bilik depan tapi x elok lak tinggal kn en husbnd tido sorang2(fyi bilik depan tu sejuk coz kipas btol2 atas kedudukan katil so kalau tido situ memang selesa la)...last2 xtahan sangat panas aku up kan lagi level kipas ke level 5(ambik ko putar habis punyer) tanpa menghiraukan en husbnd ntah panas@sejuk tu...pastu baru die terjage cari selimut myb sb die rase sejuk kot..ahh aku xdulik janji aku da rase selesa cikit..ntah pukul bape aku terlelap pun xtahu la alih2 mase en husbnd bangun nak mandi g kije aku terase yang die angkat pale aku letak atas bantal...nampak sangat gaye tido aku da macam pe sampai bantal pun da ke mane hehehe....mase tu mate aku masih berat lagi nak buka yela kan malam tadi susah nak tido..sampai en husbnd da siap2 nak g kije baru die kejotkan aku untuk kunci pintu n macam biase b4 g kije kne salam n kissing2 dulu pastu sambung tido lagi...dalam pukul 8.30pagi baru bangun untuk siap2 g kilinik desa plak..

Tadi dalam pukul 9lebih en husbnd balik bawa aku g check up kat KDTN(Klinik Desa Taboh Naning)..macam biase la cek berat,air kncing n jantung baby..tapi macam sedih la plak dalam 2minggu nie berat aku naik 600gm jek..2la jarang makan nasi skang nie xtahu la nape..xpe la nanti dok kat kampung mesti aku kuat makan hehehe...esok plak ade check up ngan doktor plak kat KKSE(Klinik Kesihatan Simpang Empat) harap2 semua ok la..minggu nie last aku wat check up kat alor gajah nie coz hujung minggu nie en husbnd nak hntar aku balik kampung..so aku da start stay kat kampung la ujung minggu nie..kate nak bersalin kat Muar kan..cite2 aku nak lahirkan my baby kat melake tapi abah awal2 da suh aku bersalin kat Muar..yela aku anak perempuan tunggal kan kena la jage elok2..lagipun senang dekat ngan orang tua..xkisa la bersalin kat mane2 pun janji selamat..en husbnd pun minggu depan ade karnival sukan seminggu kat Nilai tu yang die hantar aku awal2 balik kampung..nampaknyer terpaksela en husbnd ulang alik Muar-Alor Gajah setiap ujung minggu..harap2 time aku bersalin nanti en husbnd ade kat Muar xde la die terkejar2 nanti...(selalu pesan kat my baby kalu nak keluar tunggu papa ade ngan kite..hehehe harap2 my baby faham)

Eh hari nie punyer n3 panjang berjela-jela plak..xde pic nak msok kan la..xpe la lain kali aku masok kan pic k..thanx pade korang yang sudi bace n3 yang ntah pape nie huhuhu...em nanti kalau da dok kat kampung xtahu la berkesempatan x nak update blog coz lappy en husbnd pegang..kalu adik aku balik ujung minggu leh gak la aku pinjam xpun pnjam lappy kawan sebelah umah hehehe ok lah daaaa....

1 comment:

norhidayah said...

eh panjang sangat la plak n3 aku nie igt kn xbpe nk pjag heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...