KAWAN2 MAMA..=)

Tuesday, 26 June 2012

perkembangan rayyan di usia setahun

dah lame mama tak update perkembangan rayyan tiap2 bulan kan..last mama update mase rayyan 9 bulan..so kali nie biar mama bagitahu ape perkembangan rayyan sekarang..

1)  dah pandai cium mama ngan papa..biler mama cakap "sayang mama" then die akan kizz kat pipi mama..kadang2 time mama or papa baring2 die akan datang dekat n kizz.hehe sweet sangat..

2)  dah pandai naik tangga tapi kena pegang lah..yang mama kagum, rayyan die naik tangge melangkah macam orang besar tau,kalau budak kecik kan die naik 1-1 anak tangge tapi rayyan teros jek langkah 1-2-3 sampai habis..

3)  dah pandai berdiri dalam bakul kalau bawa jalan naek kalau tak mule2  diri biler motor gerak teros duduk sandar kat rider

4)  gigi 2 batang dah mule tumbuh kat belah bawah (agak lambat gigi die nak tumbuh)

5)  dah makin berjaya panjat kerusi n meja..sofa yang agak tinggi pun die dah berjaye naek atas jugak tau (anak lelaki kater kan)

6)  suke sangat berjalan2 tapi kena pimpin tangan sebelah jek tak suke orang pimpin kiri kanan..rayyan dah boleh jalan sendiri tapi stil terhuyung-hayang hehe

7)  sekarang nie rayyan selalu praktis jalan sendiri n cube berdiri sendiri tapi berdiri sendiri agak susah tapi kalau dari posisi cangkung then berdiri die dah berjaye..takpe praktise makes perfect k rayyan..



8)  dah pandai bergurau senda..time nak nyusu dah pandai acah2 nak masuk puting ke mulut..biler mulut makin dekat kat puting die tarik balik sambil sengih2..haha so cheeky tau geram tengok..

9)  kalau bergambar pulak, lepas orang ambik gambar die mesti nak tengok then gelak2 biler tunjuk muke die hahaha

10)  dah berangan nak makan sendiri pakai sudu..

11)  suke makan kismis minda tok guru..biler mama tunjuk jek botol tu die dah suke then datang kat mama..kalau die nampak botol tu dulu die akan tunjuk kat mama..maksudnyer die nak la tuh..

12)  kalau rayyan nak tido die dah pandai naik sendiri atas bouncer nyer..tak pun biler dengar mama zikir "lailahaillallah" cepat2 die naik n baring atas bouncer..(sekarang rayyan dah tak tido buai)


ok lah nie jek yang mama sempat update..tak dapat nak pikir banyak sebab papa nak gune lappy burn cd..esok sebelum tengahari dah gerak balik kampung..ade aktiviti menarik minggu nie..ok daa...




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...