KAWAN2 MAMA..=)

Wednesday, 9 January 2013

MAMA RAYYAN KEMBALI BERBLOGGING..

Assalamualaikum....

lame betol mama tak menaip dalam blog mama ni kan..banyak citer yang terlepas tapi takpe mama akan cube ingat dan coretkan dalam blog ni untuk kenangan rayyan biler dah besar nanti..oh yer..sekarang nie mama tengah mengandungkan adik rayyan..dah masok 3bulan pun alhamdulillah..dan tak lame lagi rayyan akan jadi seorang ABANG hehee..sekarang nie pun tengah biasekan diri panggil rayyan ngan gelaran ABANG..abang rayyan pun sekarang nie dah setahun 6bulan.

mase dapat tahu mama pregnant, kandungan mama dah 2bulan..mama tak perasan plak dah lewat period tu pun tahu sebab mama selalu kena pedih ulu hati n muntah air..lepas tu pikir punyer pikir baru perasan dah sebulan lebih lewat period dan terus gie urine test and hasilnyer POSITIF...alhamdulillah syukur padaMu Ya Allah walaupun mama ngan papa sebenarnyer belom sedie untuk tambah anak tapi kami tetap terima rezeki nie dengan hati yang terbuka..semoga dengan kehadiran cahayamata yang kedua nie akan bertambah2 rezeki kami sekeluarga..amin...

semase rayyan dalam kandungan lagi mama dah pasang niat untuk berikan rayyan susu badan hingge rayyan genap 2tahun..alhamdulillah hingge kini susu badan mama still banyak tapi yang menjadi masalah..sejak rayyan tahu dalam perot mama ade adik...kerap sangat rayyan nyusu nak2 waktu tidur sampaikan mama xlarat sebab perot cepat sangat kosong..biler perot dah kosong mule lah pedih ulu hati menyerang dan hilang selera makan sebab takot muntah..memang seksa sangat time nie..tapi nak stop kan breastfeeding rayyan macam tak sampai hati plak..pernah 2x mama try sapu asam jawa kat puting..2x jugak lah rayyan menanges ngamok2 sebab xdapat nyusu..time tu memang kesian sangat2.terus mama serik nak wat lagi.tapi biler kena pedih ulu hati memang xlarat..

sekarang nie slow2 ajar rayyan minum susu formula..rayyan suka perisa coklat..klu yang original die xnak pun..tapi kalau susu segar putih die suke plak..mybe sebab sejuk kot huhu..time nak tido memang bagi la susu badan sebab senang die nak tido..cume waktu siang2 kadang2 jek die minom tu pun tak banyak ade lah dalam 2oz..pastu tetap cari nenen gak huhhu tak tahu nak wat caner lagi..

takpelah slow2 kan..ade kawan mama cakap die nak ajar anak die minom susu formula ambik mase sebulan gak so mama kenalah banyak2 bersabar hehehe...kesian adik dalam perot nie kan abang rayyan.. (^_^)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...