KAWAN2 MAMA..=)

Thursday, 17 January 2013

anak2 jagaan ku

Assalamualaikum...

sekarang nie memandangkan mama memang takleh kije luar so mama ambik keputusan untuk jage anak2 staff ADTEC jek...so dalam mama yang same mama boleh jage rayyan dan rayyan pun ade kawan kat umah kan xde lah rayyan borink sangat..

anak2 staff yang pertame mama jage adalah anak Kak Linda..mama memang baik ngan Kak Linda nie sebab muke die senyum jek n suare die pun lembut..tapi papa cakap mulut die boleh tahan gak..so far mama ngan die takde masalah lagi..mase mule2 Kak Linda call mama, mama terkejut lah sebab tak penah2 die call mama.then die tanyer nak jage budak x??mama pun terus setuju tanpe pikir panjang.yelah sebab mama memang dah lame bincang pasal nie ngan papa..Kak Linda nak letak anak die 2orang..Kakak umur 8tahun dan adik umur 5tahun..mama lagi suke sebab anak2 die dah besar kan plus budak dah besar nie senang nak jage sebab dorang dengar cakap n boleh uruskan diri sendiri..yang paling best anak2 Kak Linda nie just datang waktu petang jek time hari sekolah lagi senang hati mama hehe cume waktu cuti sekolah jelah dorang datang dari pagi..

gambar mama cilok dari fb Kak Linda..takde gambar terbaru lah

lepas tu ade lagi sorang staff , Kak Nik tibe2 nak suruh mama tolong jage anak die gak..tapi sebulan jek lah sementare nak tunggu die bersalin..sebelum nie anak Kak Nik nie dijage oleh anak sedare lelaki die dari Sabah tapi budak tu dah lari pulak sebab ade buat hal tu yang Kak Nik terdesak cari orang jage anak die..anak Kak Nik nie memang dah biase ngan mama dan Rayyan so mama pikir takde masalah tapi uper2nyer jage anak Kak Nik nie bagi banyak masalah kat mama huhu dah la dengan mama selalu perot tak sedap asek muntah jek ngan nak uruskan die lagi.nakal boleh tahan..degil lagi lah xleh cakap huhu stress mama tau..oh yer Wazif lah name budak tu..umur dah 4tahun tapi tak pandai nak uruskan diri sendiri lagi..nak kencing pun asek panggil mama..mandi pun kena mandikan..yang paling mama geram asek lah rebut mainan ngan rayyan macam mainan tu semua die yang punyer..ish3 memang geram lah mama asek nak marah die jek..

nie lah budak wazif..dlu jarang jumpe ok lagi sekarang hari2 jumpe asek nak gado


nanti awal bulan 3 insyaAllah mama akan jage sorang baby umur 3bulan..anak staff depan pintu umah mama jek..yang nie anak sulung harap2 anak die senang nak jage..mama sanggup ambik baby sebab mama nak train diri sendiri boleh tak jage 2orang budak kecik..nanti tak lame lagi adik rayyan pun akan lahir so better latih diri awal2 kan..rayyan pun dah biase nampak budak kecik dan dah pandai sayang pun.harap2 rayyan suke lah ade biler adik sendiri dah lahir nanti hehe

rayyan nie pun boleh tahan kuat dengkinyer..ape yang dak wazif pegang die pun nak pegang selame nie takde pun nak maen benda tu..nak2 biler time makan rayyan aje nak dok betol2 depan mama tak bagi langsung wazif dekat ngan mama die..jelez bebenor abang rayyan nie tau..biler nak pakai kan suar wazif,dak wazif nie pegang bahu mama, rayyan pun nak pegang jugak..hahaha lawak2 rayyan nie kuat cemburu yer..harap2 nanti mama dah jage baby dah xmau jelez2 lagi yer abang... :)

nie lah budak kuat cemburu tu hikhikhik

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...